Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luukas Saha 16:n joukkoon judon olympiakarsintaturnauksessa

Riihimäen Judoseuran Luukas Saha otteli kolmannelle kierrokselle Varsovan European Judo Openissa, joka on osa olympiakarsintaa. Sahan sijoittui alle 66-kiloisten 38 ottelijan turnauksessa 16 joukkoon.

Ensimmäisessä ottelussa Saha voitti Englannin hallitsevan mestarin Neil MacDonaldin kolmella varoituksella.

Toiseen otteluun Saha sai vastaansa Kazakhstanin Almas Galymovin. Galymovin meriittilistalta löytyy muun muassa junioreiden Aasian mestaruuskisojen mitali. Saha voitti hänet jatkoajalla niin ikään vastustajan varoitustilin täytyttyä.

Seuraava ottelu oli taistelu pääsystä neljännesfinaaliin, josta voitto takaisi mahdollisuuden jatkaa mitaliotteluissa. Saha sai vastaansa Italian Carmine Maria di Loreton. Di Loreto oli kolme viikkoa aiemmin voittanut Sofian maailmancupin.

Sahan rumputulessa italialainen pääsi yllättävällä suunnanvaihdoksella pudottamaan matalalla käsivarsiheitolla Sahan tatamiin wazarin arvoisesti. Di Loreto puolusti Sahan vastaheiton ja hankki tälle varoituksen passiivisuudesta ja onnistui sitten jälleen matalassa käsiheitossaan saaden toisen wazarin.

Di Loreto säilyi päivän voittamattomana ja otti kultaa, mutta Sahan hyvät esitykset toivat tukun rankingpisteitä ja sijoituksen 16 joukossa.

– Ihan hyvät kaksi ekaa matsia. Di Loretoa vastaan lähdin pakenevan kaverin perään metsästämän ja hän pääsi kuittaamaan, kun kurottelin ehkä liikaa. Olisi pitänyt malttaa odottaa paikka omalle vahvalle otteelle ja tehdä ratkaisut siitä. Uusi vastustaja ja hieman erikoinen matsityyli, jatkossa tämän tiedän, Saha totesi kisapäivän jälkeen.

Saha on olympiarankingissa sijalla 212. Suomen ykkönen 66-kiloisten listalla on Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev sijalla 189.

Tällä hetkellä sija 31 tuo viimeisen olympiapaikan rankingin perusteella. Turnausvoittaja di Loreto on italialaisista kuudentena sijalla 123.

Sahan kisaurakan piti jatkua viikon päästä Sveitsissä, mutta sieltä on kisat peruttu koronavirusepidemian takia.