Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ykköspesis alkaa kesäkuussa – naiset kohtaavat vain oman lohkon joukkueet

Janakkalan Jana pelaa etelälohkossa yhteensä 14 ottelua.

Pesäpalloliitto vahvisti perjantaina koronaviruspandemian takia muuttuneet Ykköspesiksen otteluohjelmat. Kausi alkaa uusien otteluohjelmien mukaan 3. kesäkuuta eikä toukokuussa, kuten ennen tautiaaltoa oli sovittu.

Naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä säilyy pääpiirteittäin samana viime vuodesta. 16 joukkuetta pelaa viime kauden tapaan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa, joiden neljä parasta etenevät lohkojenvälisiin puolivälieriin. Lohkojen kaksi viimeistä pelaavat toisiaan vastaan putoamiskarsinnan.

Isoin muutos naisten Ykköspesiksessä on, että joukkueet kohtaavat vain samassa lohkossa pelaavat vastustajat kahdesti. Alkuperäisessä otteluohjelmassa myös toisen lohkon joukkueet kohdattiin kerran. Runkosarjaa pelataan näin ollen vain 14 kierrosta.

Janakkalan Jana pelaa etelälohkossa Espoon Pesiksen, Haminan Palloilijoiden, Hämeenkyrön Räpsän, Kankaanpään Mailajuniorien, Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkueen, Pöytyän Urheilijoiden ja helsinkiläisen Roihun kanssa. Viime kaudella Jana vältti niukasti putoamisen Suomensarjaan voittamalla karsinnassa Ylivieskan Kuulan.

Janan on määrä aloittaa ykköspesiskautensa sunnuntaina 7. kesäkuuta, kun Turenkiin saapuu Mailajuniorit. Runkosarjan päätöskierros pelataan keskiviikkona 5. elokuuta. Pudotuspelit ja putoamiskarsinnat alkavat 8. elokuuta.

Miesten Ykköspesis pääsi tässä vaiheessa vähemmillä muutoksilla. 12 joukkueen sarja pysyy kaksinkertaisena, mutta kahta lisäkierrosta ei pelata. Miesten kausi alkaa niin ikään 3. kesäkuuta. Runkosarjan loppuun elokuulle lisättiin yksi peliviikko.

Pesäpalloliitto pidätti oikeuden muutoksiin, kuten palaamiseen alkuperäiseen sarjajärjestelmään. Tämä on liiton mukaan mahdollista, jos “yleinen tilanne muuttuu merkittävästi paremmaksi odotettua aikaisemmin, ja toukokuussa massatapahtumien järjestäminen on mahdollista”.

PPL varoitti myös, että epidemian pitkittyessä lisämuutokset sarjajärjestelmään ovat mahdollisia.