Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä ihmeen F-liiga? Salibandyliiga vaihtoi nimensä, ilmeensä ja rakenteensa

Miehet ja naiset saman liigaorganisaation alle suomalaisessa salibandyssä.

Salibandyn kotimainen pääsarja Salibandyliiga tunnetaan jatkossa nimellä F-liiga. Liiga yhdistää miesten ja naisten Salibandyliigat samaan organisaatioon ja saman brändin alle. Näin F-liiga on Salibandyliiton mukaan Suomen suurin liiga 30 joukkueen ja 900 pelaajansa turvin.

Salibandyliitto uusi pääsarjansa nimen lisäksi sen logon. Siinä esiintyy F-kirjaimen lisäksi lintu, jonka liiton havainnollistava esitys kertoo olevan muuttohaukka. Muuttohaukka kuvaa liiton mukaan lajin nopeutta ja on maailman nopeimpana eläimenä globaalisti käytetty symboli.

F-kirjaimen puolestaan katsotaan symboloivan useita asioita. Se tarkoittaa Suomea (Finland) ja salibandyä (floorball). Myös jalohaukka falcon alkaa englanniksi F:llä.

Salibandyliigan uudistus perustuu liiton omistaman SSBL Salibandy oy:n vuosi sitten julkaistuun kaupalliseen strategiaan. F-liigan strategiaa kuvaillaan Salibandyliiton esityksessä varsin lennokkaasti.

F-liiga haluaa olla lajissaan maailman paras, ja se haluaa erottua lajin kärkituotteena, myös kansainvälisenä viihdetuotteena. F-liiga haluaa olla myös tavoittavin sisäpalloilusarja Suomessa.

– Salibandy on maailmalla vauhdikkaasti kasvava laji. Haluamme, että huippusalibandyn seuraaminen kohdistuu nimenomaan Suomen liigaan. Sen takia brändistä tehtiin myös helposti kansainvälistettävä, SSBL Salibandyn ja F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kertoo liigan tiedotteessa.

Brändiä F-liiga aikoo rakentaa globaalisti sarjan viestinnän kautta sen keskiviikkona kello 10 auenneissa kanavissa.

Liigan pelaamistapa ei kuitenkaan muutu, ainakaan vielä. Miesten 14 ja naisten 16 joukkuetta jatkavat omissa sarjoissaan viime kauden malliin. Naisten F-liigassa pelataan ylemmässa A- ja alemmassa B-lohkossa.

Täydennetty 20.5.2020 kello 10.18: Jalohaukka alkaa englanniksi f-kirjaimella.