Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näkökulma: Eero Kosonen on Steelersille enemmän kuin yksi huippuhankinta

Maailman parhaaksi maalivahdiksi arvostetun Eero Kososen hankinta tuo Steelersin ympärille aivan uudenlaista sähköä.

Harvemmin on Hämeenlinnan Steelers ylittänyt valtakunnallista urheilu-uutiskynnystä, mutta nyt ylitti – ja isoin kirjaimin. Eikä ihme, Eero Kososen junailu Steelersiin on todellinen siirtopommi.

Mittakaavaa on turha häivytellä: Ei ole pätkääkään liioittelua väittää, että Kosonen on kaikkien aikojen meritoitunein hankinta hämeenlinnalaisessa salibandyssä.

Jos joku olisi sanonut ennen maanantaita, että Steelers tavoittelee paikkaa ensi kaudella salibandyn F-liigan pudotuspeleissä, kovin realistisena sitä ei olisi voitu pitää. Vaikka ajoittain sarjan heittopussina toimineella Steelersillä on vielä matkaa tuon tavoitteen toteutumiseen, on sanoilla aivan erilaista painoarvoa, kun ne tulevat maailman parhaaksi salibandypelaajaksi vuonna 2018 arvostetun Kososen suusta.

Maajoukkueen ykkösvahdin saaminen Hämeenlinnaan on seuralta kova veto ja tuo sen kipeästi tarvitsemaa uskottavuutta, kun aikaisemmat vahvistukset eivät ole muihin seuroihin verrattuna kauniisti sanottuna häikäisseet. Kososella on kyky torjua tiukkoja otteluita omiensa eduksi, mikä voidaan mitata ensi kaudella useampanakin sarjapisteenä.

On kuitenkin selvää, että Kosonen on maalivahti, eikä hänellä ole kentällä mailaa kädessään. Jonkun on tehtävä myös maaleja.

Aikaisempina kausina Steelers on nojannut tähtipelaajiinsa Ville Lastikkaan ja Nico Jonaesoniin – ja kärjistetysti on näyttänyt siltä, että joukkue on siirtänyt pallon heille ja toivonut, että jätkät taikovat jotain mukavaa aikaiseksi.

Nyt Lastikka ja Jonaeson ovat muilla mailla ja joukkueen Kososen edessä on nivouduttava yhteen paikkaamaan menetettyjä tehoja. Uudella päävalmentajalla Tommi Ojalalla riittää työsarkaa, mutta tekemistä ja itseluottamusta ei ainakaan haittaa se, että joukkueen takana turvana on yksi maailman parhaista maalivahdeista.

Ainakin yksi asia on varmaa – Steelersin kausi sai osakseen kertaheitolla aivan uudenlaista sähköä.