Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SaiPa lähti JYPin tielle ja lomautti valmennuksensa – "Haluamme pitää yhtiön hengissä"

Toimitusjohtaja Jussi Markkanen avustaa edustusjoukkueen valmennusryhmässä.

Jääkiekkoliigassa pelaavasta SaiPasta tuli kauden toinen joukkue, joka lomautti valmennuksensa. SaiPa sai lauantaina päätökseen yt-neuvottelunsa ja lomauttaa Tero Lehterän johtaman valmennustiiminsä ja urheilujohdon. Valmennuksen lomautukset koskevat kaikkiaan viittä henkilöä ja kestävät joulukuun loppuun saakka.

Aiemmin tänä syksynä JYP nakkasi pakkolomalle valmentajansa Pekka Tirkkosen ja Ari Santasen.

SaiPan edustusjoukkueen valmennuksesta huolehtivat nyt alle 20-vuotiaiden joukkueen päävalmentaja Ville Hämäläinen ja Ville Koho. Lappeenrantalaisseuran toimitusjohtaja Jussi Markkanen osallistuu myös edustusjoukkueen valmennukseen, ja alle 20-vuotiaiden apuvalmentaja Jouko Viljakainen nousee nuorten päävalmentajaksi.

SaiPan pelaajat sitoutuivat palkanalennuksiin vuoden loppuun saakka.

–  Olemme tyytyväisiä, että meidän ei tässä vaiheessa tarvinnut luopua pelaajista, vaan pääsimme sopuun marras-joulukuun palkkojen leikkauksesta. Yhtiössämme valtaosa menoista ovat palkkakuluja, ja niissä pelaajat ovat merkittävässä osassa, toimitusjohtaja Markkanen kertoi tiedotteessa.

Yleisörajoitusten ja ihmisten yleisen varovaisuuden vuoksi SaiPa on jäänyt kauaksi tavoitteluista yleisömääristä, joiden tuoma tulovirta pitäisi lappeenrantalaispaatin oikealla kurssilla.

Tiedotteen mukaan kuuden kotiottelun tuotot ovat olleet yli 200  000 euroa pienemmät edelliseen kauteen verrattuna. –  Valitettavasti pelkät palkanleikkaukset eivät tuottaneet riittävää säästöä, vaan jouduimme turvautumaan lomautuksiin. Haluamme pitää yhtiön hengissä ja samalla myös pyrimme säilyttämään uskottavuuden ja kilpailukyvyn, kiitos henkilökunnallemme ymmärryksestä, Markkanen sanoi. STT