Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisilla ikävä päivä Australian avoimissa – Ruusuvuoren tie päättyi, Kontisen matka tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle nelinpelissä

Henri Kontinen pelaa Melbournessa vielä sekanelinpeliä.

Suomen Emil Ruusuvuori on hävinnyt Espanjan Pedro Martinezille miesten kaksinpelissä tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen toisella kierroksella erin 6–1, 3–6, 2–6, 6–7 (5–7).

Ottelua pelattiin yhteensä yli kolme tuntia.

Ruusuvuori on maailmanlistan sijalla 86. Martinez on listalla aivan Ruusuvuoren perässä.

Ruusuvuori on aiemmin voittanut Martinezin, mutta miehet kohtasivat nyt ensimmäistä kertaa ATP-tasolla.

Suomalaispelaaja pelasi ensimmäistä kertaa urallaan Australian avoimen pääsarjassa. Ruusuvuori selvisi toiselle kierrokselle voitettuaan maanantaina Ranskan Gael Monfilsin. Kohtaaminen venyi viiteen erään.

Kontinen ja Roger-Vasselin pelasivat kaksi erää

Suomen Henri Kontinen ja Ranskan Edouard Roger-Vasselin putosivat miesten nelinpelin ensimmäisellä kierroksella. Kaksikko hävisi Liettuan Ricardas Berankisille ja Kazakstanin Mihail Kukushkinille erin 7–5, 6–4.

Kontinen ja Roger-Vasselin oli sijoitettu turnauksessa sijalle 11. Berankisia ja Kukushkinia ei ole ennakkoon sijoitettu turnauksessa. Ottelu kesti hieman päälle puolitoista tuntia.

Kontinen myönsi ottelun jälkeen olevansa pettynyt.

–  Kuka nyt toiselle puolelle maapalloa haluaa matkustaa, treenata kolme viikkoa ja pelata kaksi matsia – ei kukaan, Kontinen kommentoi.

–  Tuntuu, että lähes jokaisessa niiden syöttövuorossa oltiin mukana, oli tsäänssejä.

Kontinen ja Roger-Vasselin voittivat lokakuussa 2019 Tukholman avoimet, mutta he eivät olleet sen jälkeen pelanneet yhdessä. Kontinen totesi, että kyseessä oli ensimmäinen ottelu yhdessä pitkään aikaan. Kontisella itsellään oli vähän otteluita takanaan.

–  Siihen nähden tuntui yllättävän hyvältä. Hyvää treeniä on saatu, Kontinen sanoi harmitellen ottelun tulosta.

Kontinen sanoi, että hänellä on luottavainen olo siitä, että yhteispeli Roger-Vasselinin tulee löytymään pelaamalla lisää yhdessä.

Suomalainen pelaa Melbournessa vielä sekanelinpelissä, jossa hänen parinaan on kazakstanilainen Jaroslava Shvedova.

Serena Williams porhaltaa eteenpäin

Tennistähti Serena Williams kruisasi Australian avoimen kolmannelle kierrokselle voittaen Serbian Nina Stojanovicin. Serbialainen taipui erin 6–3, 6–0.

–  En ajatellut yhtä paljon toisessa (erässä) kuin ensimmäisessä, Williams sanoi.

–  Olen täällä pitämässä hauskaa, ja on mahtavaa päästä pelaaman yleisön edessä.

Williams on Melbournessa hakemassa 24:ttä grand slam -voittoaan. Hänet on sijoitettu turnauksessa kymmenenneksi.