Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mononen ja Roponen mukana Oberstdorfin koneessa – Edellisten arvokilpailujen ainoa suomalaismitalisti Iivo Niskanen tähdittää Suomen joukkuetta

Suomen hiihtoliitto julkaisi maanantaina joukkueen Saksan Oberstdorfissa 23. helmikuuta–7. maaliskuuta kisattaviin pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuihin. Maastohiihtomaajoukkueen kärkikaartiin kuuluvat esimerkiksi Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Miesten viestijoukkueeksi on muodostumassa Salpausselän maailmancupissa toiseksi taistellut nelikko Niskanen, Joni Mäki, Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola.

Lauantaina vapaan kympin SM-kultaa voittanut Riitta-Liisa Roponen, 42, puski mukaan MM-joukkueeseen ja tuo yhden vaihtoehdon muun muassa naisten viestijoukkueeseen.

–  MM-joukkue rakennettiin matkakohtaisesti eli katsottiin, kuka mitäkin matkaa hiihtää. Sen mukaisesti joukkueen koko rakentui ja lisäksi tarvittiin myös varahiihtäjä pitkälle kiertueelle, maastohiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen sanoi tiedotteessa.

Pärmäkosken ja Roposen lisäksi naisista mukaan nimettiin Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Laura Mononen ja Vilma Nissinen. Miehistä kisakoneeseen nousevat myös Lauri Lepistö, Juho Mikkonen, Markus Vuorela ja Lauri Vuorinen.

Yhdistetyn naiset eivät lähde arvokisoihin

Suomen miesten mäkihyppymaajoukkueen muodostavat Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen. Naisten joukkueeseen kuuluvat Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho ja Julia Tervahartiala.

Yhdistetyn miesten joukkueessa ovat Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Wille Karhumaa ja Perttu Reponen. Viides urheilija nimetään valmistautumisleirin päätteeksi. Naisten yhdistetty on ensimmäistä kertaa arvokilpailuohjelmassa, mutta Suomi ei lähetä joukkuetta Saksaan.