Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekkokiuas: Pomojen töppäily ja salailu enemmän esillä nykyään kuin itse Liiga-jääkiekko – "Eikö johdossa koskaan mietitä miten typerä kuva siellä ulospäin annetaan?"

Kiekkokiuas pureutuu tuoreimmassa jaksossaan Liiga-pomojen jatkuviin töppäilyihin, harkitsemattomiin lausuntoihin, linjattomuuteen ja salailukulttuuriin.

Kun muualla urheilumaailmassa kohdistuu entistä enemmän läpinäkyvyyden ja avoimuuden vaade, Liigassa ei kerrota ulospäin sisäisiin sopimuksiin vedoten edes sitä miten se rankaisee Tapparaa räikeästä koronarikkomuksestaan.

Se on seurausta Liigan salamyhkäisestä päätöskulttuurista, jossa tv-sopimuksista ja sakkojen sisällöistä alkaen mitään ei ulospäin kerrota, vaikka maailmalla tämänkaltaiset tiedot ovat arkipäivää.

– Tällaisen ei pitäisi olla 2020-luvulla mahdollista. Eikö koskaan mietitä miten typerä kuva siellä ulospäin annetaan. Taas viikon päästä varmasti annetaan aihetta ja sytykettä puhua mitä on taas puuhasteltu, Petteri Sihvonen pamputtaa.

Kaikki tämä on johtanut siihen, että eurooppalaisiin kilpakumppaneihinsa verrattuna käsiin näivettyvästä Liigasta puhutaan enemmän johtajien jatkuvista sekavista lausunnoista, salailusta ja omituisista ulostuloista kuin urheilusta.

Kiekkokiuas on saanut lukuisia yhteydenottoja kiekkoperheen ytimestä, jossa Liiga-pomojen touhuun ollaan täydellisen kyllästyneitä. Käsi on puristunut taskussa nyrkkiin.

– Seurojen puheenjohtajat on jo aikoja sitten menetetty ja toimitusjohtajista ei todellakaan ole asioiden korjaajiksi. Jos urheilujohtajat eivät saa otetta tästä asiasta, niin sitten se on paitsi nuori ammattikunta – myös hyödytön ammattikunta, Sihvonen lataa.

– Suut auki! Jos sitä ei tapahdu, niin sitten ei voi mitään. Sillä missä on Kalle Sahlstedtin kaltaiset urheilujohtajat, kun tärkeistä asioista puhutaan? Missä urheilujohtajat olivat rintamana, kun Tommi Kerttula sai sakot? Nyt pitäisi siellä tehdä itsetutkiskelua, että suivaannuttiinko siellä vai pitivätkö hekin Kerttulaa kaiken osaavana besserwisserinä, jota pitikin sakottaa. Vai ajateltiinko kertaakaan, että pitäisikö tässä toimia jotenkin yhdessä?

– Kun Jukureissa valmentajaksi palkataan ohituskaistaa pitkin joku ex-pelaaja vailla mitään kokemusta, niin valmentajat eivät kokoonnu tai ota kantaa. Erkka Westerlundin porukka nukkuu ruususen unta. Kellään ei tunnu olevan tolkkua, että voima olisi siinä, että yhdistettäisiin äänet.

Lisäksi Kiekkokiuas pureutuu suunnannäyttäjien sukellukseen, eli Tapparan ja Kärppien apatiaan. Lopuksi valitaan median jalustalle ja jalkapuuhun uudet tekijät.

Tervetuloa lauteille! Kiekkokiuas · Etäkiuas 31.3.2021