Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen valittiin NBA:n tähdistöotteluun!

Markkasen valitsivat otteluun NBA-joukkueiden valmentajat.

Suomen Lauri Markkanen on valittu koripallon NBA:n tähdistöotteluun. Markkanen on historian ensimmäinen suomalainen koripalloilija, joka on valittu otteluun. Tähdistöottelu pelataan 19. helmikuuta Markkasen seurajoukkueen Utah Jazzin kotihallissa Salt Lake Cityssä.

Markkanen on heittänyt koreja tällä kaudella NBA:ssa 24,9 pisteen keskiarvolla. Lisäksi Markkanen on kahminut keskimäärin 8,7 levypalloa ottelua kohti ja antanut 1,8 koriin johtanutta syöttöä.

Markkanen valittiin otteluun vaihtopelaajaksi. Valinnan tekivät NBA-joukkueiden valmentajat.

Markkanen myönsi olleensa hermostunut, kun hänen nimensä julkistuksessa kesti

Nyt suomalaisen äänessä oli intoa, kun Markkanen kertoi Salt Lake Cityn paikallismedialle valinnastaan.

– Olen erittäin iloinen. Henkilökohtaisella tasolla tämä on jotain sellaista, jonka eteen olen tehnyt töitä, Markkanen sanoi Salt Lake City Tribunen mukaan.

– Muistan, mitä olen tehnyt tämän eteen, ja kaikella on syynsä. Olen niin iloinen, kun tämä tapahtui. Aloin sitten miettiä, mitä kaikkea olen käynyt läpi päästäkseni tähän, Markkanen jatkoi lehden mukaan.

Salt Lake City Tribunen toimittajan Eric Waldenin jakamalla Twitter-videolla Markkanen kertoi katsoneensa valintajulkistusta tv:stä kotisohvaltaan läheistensä kanssa. Markkanen myönsi olleensa hieman hermostunut, kun hänen nimensä julkistettiin vasta viimeistä edellisenä.

Markkanen oli vielä viime viikolla varovaisen toiveikas, kun STT kysyi mahdollisesta tähdistöotteluvalinnasta.

– On kiva, että se on kotikaupungissa. Toivottavasti pääsen osallistumaan, mutta ei se ole kauden ykköstavoite. Yritetään voittaa yksi peli kerrallaan, ja yritän tehdä parhaani auttaakseni joukkuetta. Valinta tapahtuu, jos tapahtuu. Onhan se ollut aina tavoite itselläni, Markkanen sanoi.

Markkasen ohella läntisen konferenssin joukkueen muita vaihtopelaajia ovat Paul George, Shai Gilgeous-Alexander, Jaren Jackson Jr., Damian Lillard, Ja Morant ja Domantas Sabonis.

Aiemmin läntisen konferenssin joukkueeseen oli jo valittu LeBron James, Stephen Curry, Luka Doncic, Nikola Jokic ja Zion Willamson.