Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alppihiihdon MM-joukkueen vauhtiveikoilla on seitsemän päivää täyttä tohinaa

Elian Lehto ja Jaakko Tapanainen viihtyvät huippuhotelleissa ja auringonpaisteessa.

Suomen Elian Lehto ja Jaakko Tapanainen ovat valmiit alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka alkoivat kaksikon osalta maanantaina alppiyhdistetyn kilpailurinteisiin tutustumisella.

– Rinteiden kohdalla ei ole lähdetty leikkimään vaan super-G on ihan oikea super-G. On isoja kurveja ja kovaa vauhtia. Siihen päälle pujottelukin on aimo töhäys, jossa saa ladata kunnolla tempoa, Lehto kuvaili maanantai-iltana etäyhteydellä järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Tiistaina kello käy, kun Lehto ja Tapanainen kilpailevat alppiyhdistetyssä, joka koostuu super-G:stä eli supersuurpujottelusta ja pujottelusta.

– "Puikkapäiviä" ei ole hirveästi alla. Kaksi päivää tänä vuonna. Pitää saada hyvä rytmi, päästä eteenpäin ja alas mahdollisimman nopeasti, maailmancupissa vauhtilajeihin keskittynyt ja pisteillekin päässyt 22-vuotias Lehto sanoi.

Hän luottaa nuorten MM-kilpailujen suorituksilla aikuisten MM-paikan lunastaneen 21-vuotiaan Tapanaisen iskukykyyn.

– Minulla pitäisi lähteä ihan hyvin. Olen laskenut pujottelua aika paljon ja odotuksia on aika paljon, Tapanainen myönsi.

Nuorten MM-kilpailuissa hän sijoittui supersuurpujottelussa ja sekajoukkuekilpailussa kahdeksanneksi.

"Rinne on priimakunnossa"

MM-kilpailut järjestetään Ranskan Courchevelissä ja Meribelissä, joista kaksikolle tutuksi on tullut ensimmäinen.

– Aurinko paistaa, ja mäet ovat kunnossa. Neljän ja viiden tähden hotelleja riittää toisensa perään, Lehto avasi.

– Rinne on priimakunnossa ja hyvin jäädytetty, Tapanainen komppasi.

Suksien kantit ovat koetuksella, mutta huolto toimii yhteistyössä Sveitsin joukkueen kanssa.

– Super-G tulee olemaan kovavauhtinen, ja syöksy left and rightia. Katsotaan ylihuomenna (keskiviikkona), millainen mäki tulee olemaan, Lehto katseli lämmittelylaji alppiyhdistetyn jälkeiseen aikaan.

Ohjelma on tiivis.

– Alppiyhdistetyn perään on syöksytreenit ja sitten super-G:n kisa. Sitten on kahdet syöksytreenit ja kisa. Seitsemän päivää täyttä tohinaa, Lehto puhalteli.

Mihin olette tyytyväisiä MM-kilpailujen päättyessä?

– Alppiyhdistetyssä lähden hakemaan topkymppiä, Tapanainen paalutti.

– Pistesijat, joista saa pisteitä maailmancupin starttilistalle, etenkin syöksyssä. Super-G:ssä lähden hakemaan omaa hyvää laskemista, ja sitä kautta tulee tulokset. Osaan laskea ja luotan omaan tekemiseen, Lehto ilmoitti.