Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuoren turnaus Miamissa päättyi puolivälieriin – sijoitus maailmanlistalla nousi uuteen ennätykseen

Ruusuvuori pelasi ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukossa Masters-tasolla.

Suomen Emil Ruusuvuoren tie tenniksen ATP Masters -turnauksessa Miamissa on päättynyt puolivälieriin. Ruusuvuori hävisi Italian Jannik Sinnerille erin 3–6, 1–6.

Ruusuvuori pelasi ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukossa Masters-tasolla.

Suomen aikaa myöhään tiistaina alkanut ottelu kesti reilun tunnin. Se keskeytettiin toisessa erässä sateen vuoksi parin tunnin ajaksi. Tennisliiton tiedotteen mukaan Ruusuvuori ja Sinner tarjoilivat todella vauhdikkaan ja kovalyöntisen ottelun.

– Jannik oli selkeästi parempi tänään. Jannik, (Carlos) Alcraz ja (Daniil) Medvedev tällä hetkellä tuntuu pelaavan omalla tasollaan. Aina oppii jotain, kun tuollaista tennistä pääsee näkemään, mutta se eri tasolla oli tänään, Ruusuvuori sanoi ottelun jälkeen.

Maailmanlistalla 11. sijalla oleva Sinner oli voittanut jo aiemmin kaksikon neljä kohtaamista ATP-kiertueella vuosina 2021–2022. Ruusuvuori voitti pelaajien ensikohtaamisen ATP-haastajakiertueella 2020.

Heliövaaran ja Glasspoolin ottelu siirrettiin

Miamin turnauksen myötä Ruusuvuori nousee maailmanlistalla uuteen ennätykseen, mahdollisesti jopa 37. sijalle. Parhaimmillaan Ruusuvuori on ollut 40. sijalla viime marraskuussa, ja ennen Miamin turnausta hän oli 54. sijalla.

Suomen kaikkien aikojen kaksinpelaaja, parhaimmillaan maailmanlistalla 13. sijalle yltänyt Jarkko Nieminen pelasi neljästi urallaan Masters-tasoisen turnauksen puolivälierissä. Nieminen kiri vuonna 2006 kolmesti Masters-puolivälieriin: Indian Wellsissä, Torontossa ja Pariisissa sekä myös Monte Carlossa vuonna 2013.

Nelinpelissä puolivälierissä pelaa viidenneksi sijoitettu Harri Heliövaara brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. Heidän ottelunsa Yhdysvaltain paria Nathaniel Lammons/Jackson Withrow vastaan keskeytyi tiistaina sateen takia kahdesti ja lopulta siirrettiin.

Korjattu Ruusuvuoren rankingtietoa, sija 37 seuraavalla maailmanlistalla ei ole vielä varma.