fbpx
Urheilu

Analyysi: Tiistai-illan Armenia-koitos antaa enemmän vastauksia Huuhkajista

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Italia kuuluu edelleen niihin maihin, joille ei kannata antaa maalia eteen. Nicolo Barellan sinänsä onnekkaan maalin jälkeen prässiään huomattavasti laskenut Roberto Mancinin versio Azzurrista piti pelinsä uskollisena vuosikymmenten perinteille eikä päästänyt vastustajaa oikeastaan edes hätyyttelemään rinnalle.

Suomen pelin voi jakaa kahteen osaan. Ennen Barellan 7. minuutin osumaa Huuhkajat puristuivat Italian korkean prässin alle, missä sinivalkoisten henkilökohtainen taito joutui usein liian kovaan ja kiireiseen testiin. Pelijärjestelmistä ja systeemeistä voidaan puhua vaikka maailman tappiin asti. Raaka fakta on kuitenkin se, että jos pallon kanssa tulee kiire, eikä omista päästä pelaamalla eteenpäin, niin huonosti käy.

Avausmaalin jälkeisen pelin Suomi pelasi, tosin Italian suoman ajan ja tilan turvin, varsin kelvollista jalkapalloa. Nähtiin syöttökombinaatioita ja puolittaisia yrityksiä murtautua Italian muuriin.

Tämä osa pelistä lupaa hyvää jatkoa ajatellen, sillä karsintalohkossa on vain yksi Italia. Toisesta kisapaikasta tulee hurja taistelu, mihin Suomen mahdollisuuksien osalta vastauksia antanee lauantain Udinea enemmän tiistai-iltainen Jerevan.

Menot