fbpx
Kiekko Kolumnit Urheilu

Sihvosen kommentti: Kärpät puolusti ansaittuun voittoon, HPK:n eteenpäin puolustaminen kostautui

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Finaalisarjan neljännessä pelissä nähtiin HPK-merkkinen ensimmäinen erä. Kerho iski 1–0-johtoon itsensä prässäämällä päädyssä jatkopelillä Kärppien kiekottelevaa oman alueen kiekottelukolmiota: riistosta Valtteri Puustinen kiskaisi hienon maalin. Kärppien tasoitus alivoimalla oli osin onnekas, osin Oskar Osalan taidonnäyte rannevedolla ja hieman löysä Emil Larmilta.

Toisen erän alku oli vaiheikas. Taas Kärpät ”pintsasi” myöhässä, ja Kerho rankaisi jatkopelissä Teemu Turusen maalilla. Kärppien tasoitus oli – taas – osin onnekas, kera Larmin avustuksen. Muutoin taisto käytiin sikäli Kerhon ehdoin, että taktiikassa miteltiin siitä, miten Kärpät tukkii HPK:n keskialueen Stiga-lätkämuodostelman hyökkäyspelin.

Ja, kuten ehdin mediakatsomossa ääneen hieman ounastella, HPK:n valtava eteenpäin puolustaminen saattaisi kostautua toisessa erässä, kuten kävikin. Kärpille ylivoimahyökkäyksestä 3–2-johtomaali.

Yltyleensä Kärpät oli muuttanut pelaamistaan ja suhtautumistaan sarjaan. Nyt Kärpät puolusti voiton Kerhosta. Ensimmäistä kertaa Kärppien puolustaminen oli samaa luokkaa kuin HPK:n puolustaminen on ollut. Oululaiset ansaitsivat nyt voittonsa.

Lue lisää: Kärppien vuoro rikkoa kotitaika – HPK hukkasi momentuminsa

Menot