Urheilu Mikkeli

A-HA:lle kaksi Suomen ennätystä Mikkelissä – Kallioinen: "Mieluusti olisin laittanut ennätyksen uusiksi kokonaan"

Ala-Hämeen Ampujat kisasivat viikonloppuna hyvin tuloksin.
Eetu Kallioinen menestyi viikonloppuna Mikkelissä. Kuva: Pekka Rautiainen
Eetu Kallioinen menestyi viikonloppuna Mikkelissä. Kuva: Pekka Rautiainen

Loppelainen seura Ala-Hämeen Ampujat suoriutui erinomaisesti ammuntakauden päätapahtumiin lukeutuvissa Mikkelin St Michel skeet -tapahtumassa.

A-Ha:n Eetu Kallioinen sivusi finaalin SE-tulosta ja voitti miesten sarjan. Kallioinen jätti taakseen ensimmäisen kisapäivän kärkinimen virolaisen Reino Vellesten. Loppelaisten Niko Sulkonen sijoittui kolmanneksi M20–sarjassa ja toiseksi Juniorifinaalissa.

Myös A-HA:n naisampujat pärjäsivät viikonlopun kisoissa. Kaisa Kurki oli kolmas naisten sarjassa ja Nea Vallioniemi ensimmäinen N20–sarjassa.

Yli 50-vuotiaiden sarjassa A-HA:n Tero Kallioinen sijoittui ensimmäiseksi. Anssi Hemmo oli sijalla 14. Yli 60-vuotiaiden kilpailussa loppelaisia edusti kolme kilpailijaa, mutta kukaan heistä ei yltänyt kärkiviisikkoon.

Joukkuekilpailun yleisessä sarjassa A-HA 1 vei voiton Suomen ennätystuloksella 364. Voiton takana olivat Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi ja Samuli Ahokas. A-HA:n kakkosjoukkue sijoittui toiseksi tuloksella 333. Joukkuekilpailun Y50–sarjassa seuran joukkue sijoittui neljänneksi.

Yksi pummi jäi harmittamaan

Viikonlopun suurin onnistuja Kallioinen oli kaksijakoisilla fiiliksillä Suomen ennätyksen sivuamisesta huolimatta.

– Viikonloppu oli aika hyvä ja tulos sitä, mitä pitääkin. Lauantaina muutama hölmö virhe, mutta sunnuntai oli tosi hyvä. Yksi pummi finaalissa jäi tosin harmittamaan, ja siitä tuli nyt tuollainen tulos. On sivuttu Suomen ennätys ihan hyvä, mutta mieluusti olisin laittanut ennätyksen uusiksi kokonaan. Harmitti, että ammuin ohi, muttei sille voi mitään, Kallioinen myöntää.

– Joukkuekisan Suomen ennätys oli hieno ja iloinen asia! Lämmitti mieltä, että saimme sen vihdoin hyvällä joukkueella, mutta parantamisen jäi varaa vielä aika paljon. Se ei ollut mikään mahdottoman kova tulos, ja hyvällä suorituksella saadaan joku päivä parempikin.

Kallioinen oli myös tyytyväinen tapahtuman järjestelyihin.

– Radat olivat huippukunnossa ja sää suosi. Lauantaina pikkusen tiputti vettä, mutta se ei häirinnyt yhtään. Sunnuntaina olot olivat mielestäni optimaaliset eli ei tuulta tai vesisadetta ja tasaisen harmaa taivas. Kisoista tulee harvemmin mitään muistoja, mutta täältä jaettiin t-paidat kaikille, jotka ampuivat 25, ja se oli hieno juttu. Kokonaisuudessaan oli hieno viikonloppu, Kallioinen iloitsee.

Kokonaisuudessaan Ala-Hämeen Urheilijoiden kilpailu oli onnistunut. Tuulettomissa ja hyvissä oloissa ammuttu kilpailu toi seuralle kaksi Suomen ennätystulosta sekä muutenkin hyviä tuloksia. HäSa

Päivän lehti

4.8.2020