Urheilu

AAH avasi neljällä mitalilla ampumajuoksun SM-kisat – Avauspäivänä kilpailtiin viestit

SM-ampumajuoksut jatkuvat Kauhajoella henkilökohtaisilla matkoilla ja AAH:sta on mukana kolmisenkymmentä urheilijaa.
Maija Keränen juoksi ja ampui AAH:n naisten joukkueen ankkurina.
Maija Keränen juoksi ja ampui AAH:n naisten joukkueen ankkurina.

Ahveniston Ampumahiihtäjien viestijoukkueet olivat vahvassa vedossa Kauhajoella SM-ampumajuoksujen avauspäivänä.

Seitsemästä joukkueesta neljä ylsi mitaleille ja mitaleista kolme oli hopeaa ja yksi pronssia.

Naisten 3×3 kilometrillä Jessika Rolig, Hilda Kukonlehto ja Maija Keränen nappasivat kakkostilan 27,7 sekuntia Kontiolahden Urheilijoille jääneenä. Mestarijoukkueessa kisasivat Reike de Meier, Nenna Lukkarinen ja Johanna Pykäläinen.

Kaksi sakkoa ampunut Kukonlehto oli Keräsen tavoin osuutensa nopein. Keränen ja Rolig ampuivat nollat.

– Kova kisa oli ja outoa oli kisata juosten pitkän tauon jälkeen, mutta hyvä treeni kuitenkin. Huomiselle jää paljon parannettavaa molemmilla osa-alueilla. Kesä on mennyt ihan mukavasti, mutta olen treenannut määrällisesti huomattavasti vähemmän kuin aiempina kesinä, jotta saisin yhden ehjän nousujohteisen kauden. Mielenkiinnolla odotan, miltä syksyä kohti kunto alkaa näyttää, Rolig kertoi.

Maija Keränen oli melko tyytyväinen kisaansa.

– Tiukka kisa oli Kontiolahden Urheilijoiden kanssa. Ammunta kulki erittäin hyvin, yhden varan käytin. Juoksu oli hieman nihkeää aamun matkustelun jälkeen, mutta eteenpäin kuitenkin pääsi, Keränen summasi.

– Kesän olen harjoitellut lähes kokonaan Vuokatissa. Otepäässä kävin AAH:n leirillä ja se oli kiva piristys kesäharjoitteluun.

Kaksi muuta hopeaa toivat N19-sarjasta Kaisa Keränen, Sonja Hakala ja Outi Haikama sekä M17-sarjasta Onni Mäkelä, Taavi Nyström ja Seeti Salonen.

Kaisa Keränen oli 3 kilometrin avausosuudella nopein yhdestä sakosta huolimatta.

– Kisa oli räväkkä lyhyen matkan takia. Juoksukunto on hyvällä mallilla ja ammunta onnistui kohtuullisesti. Tästä on hyvä jatkaa henkilökohtaisille matkoille, Keränen tuumasi.

Pronssimitalit saivat N13-viestistä Amanda Saltbacka, Matilda Saltbacka ja Eveliina Hakala.

N15- ja M13-viesteissä AAH oli kuudes ja miesten 3×4 kilometrillä seitsemäs. Miesten mestaruuden voitti Saloisten Reipas.

SM-kisat jatkuvat lauantaina pikamatkoilla ja sunnuntaina yhteislähdöillä. AAH:sta on mukana kolmisenkymmentä urheilijaa. HäSa

Päivän lehti

24.2.2020