Urheilu

AAH avasi SM-kisat kolmella viestimitalilla

Ahveniston Ampumahiihtäjille avauspäivä Oulun SM-kisoissa toi kolme viestimitalia.

Naisten 3×6 kilometrillä AAH:n ykkösjoukkue Erika Jänkä, Jessika Rolig ja Auli Kiskola ylsi hopealle ja kakkosjoukkue Jenni, Kaisa ja Maija Keränen täydensi menestystä pronssimitaleilla.

Mestaruuden voitti kahdella ensimmäisellä osuudella karannut Kontiolahden Urheilijat joukkueella Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen ja Johanna Pykäläinen.

Avausosuudelta Toivanen tuli kärjessä ja toisena vaihtoi Jenni Keränen (+32,1) reilun puoli minuuttia ennen neljäntenä tullutta Jänkää.

– Hyvä kisa oli ja kyllä oli hauskaa hiihtää siskoporukalla. Minulla oli maksimisuoritus, hiihto todella hyvää ja ammuntakin sujui hienosti, Jenni Keränen sanoi.

Toisella osuudella Rolig oli toiseksi nopein (+1.08) Mäkäräisen jälkeen ja Kaisa Keränen neljäs (+2.57).

– Kisa sujui odotuksiin nähden hyvin. Ammunta lippaalta 0+1 ja pystyn ohilaukauksen sain yhdellä varapatruunalla alas. Hiihto oli hyväntuntuista, mutta ei tuolla lenkillä hirveitä nousuja ole eli latu ei ole kovin vaativa, Rolig tuumasi.

Ankkuriosuuden nopein Auli Kiskola sai reilun pari minuuttia Pykäläistä kiinni ja maalissa eroa jäi vain 15 sekuntia. Maija Keränen kolmanneksi nopeimpana (+1.04) säilytti kolmossijan (+2.29).

Miehissä AAH:n kolmikko Henri Lehtomaa, Matti Hakala ja Otto Ruusunen oli 3×7,2 kilometrillä kolmas (+1.43).

– Omalta osalta meni kyllä huonosti. Hiihto oli hyvää, mutta ammunnassa käytin kaikki varat ja silti vielä yksi sakkokierros, harmitteli kolmantena vaihtanut Lehtomaa (+1.14).

Toisella osuudella Matti Hakala oli toiseksi nopein ja tuli vaihtoon kärkiparissa Kontiolahden Urheilijoiden Tuomas Grönmanin kanssa, mutta Olli Hiidensalo nosti Lahden Hiihtoseuran ankkurina voittoon. Kontiolahti sai hopeaa (+17,7).

– Jännittävä viesti. Itseltäni hyvä suoritus. Hiihto oli ok ja ammunnoissa käytin kolme varaa yhteensä, Hakala kertoi.

AAH:n kakkosjoukkue Jari Ritvaniemi, Pauli Mäkelä ja Mika Hakala oli kymmenes (+6.25).

YLE Areena näyttää ampumahiihdon SM-kisoista lauantaina pikakilpailut kello 14.30 ja sunnuntaina normaalimatkat kello 13.45 alkaen. AAH:sta kisoihin on ilmoitettu yli 30 urheilijaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020