Urheilu

AAH:lle kolme SM-mitalia Kontiolahdelta

Hilda Kukonlehto rullasi hopeaa ja pronssia sekä Sonja Leinamo hopeaa.
Valkeakosken Hakaa hiihdossa edustava Sonja Leinamo rulla-ampumahiihti SM-hopealle sunnuntaina. Kuva: Sakari Kekki
Valkeakosken Hakaa hiihdossa edustava Sonja Leinamo rulla-ampumahiihti SM-hopealle sunnuntaina. Kuva: Sakari Kekki

Ahveniston Ampumahiihtäjät saavutti kolme mitalia viikonlopun SM-rulla-ampumahiihdoissa Kontiolahdella.

Avauspäivän pikakilpailuissa Hilda Kukonlehto ylsi SM-pronssille N19-sarjassa. Neljällä sakolla (1+3) eroa mestariin Kouvolan Hiihtoseuran Heidi Nikkiseen (1+1) tuli 47,4 sekuntia.

Nikkinen (6 sakkoa) voitti myös sunnuntain normaalimatkan ja Kukonlehto kirkasti mitalinsa tiukassa taistossa hopeiseksi (+4,2/ 5 sakkoa). AAH:n Kaisa Keränen oli N19-normaalimatkalla neljäs ja pikakisassa kahdeksas.

Sonja Leinamo (8 sakkoa) oli kakkonen N17-normaalimatkalla edellään vain 25,6 sekunnin erolla Hollolan Urheilijat-46:n Kristiina Rantakömi (6 sakkoa). Pikakisassa Leinamo oli kuudes.

– Normaalimatka oli hyvä kisa, hiihto oli vahvaa ja ammunnoissakin näkyi positiivisia merkkejä. Koko viikonloppu oli opettavainen. Panostus on tällä hetkellä enemmän maastohiihtoon, mutta ampumahiihto ei ole ollenkaan poissuljettu vaihtoehto, Leinamo kertoi.

Naisten tuplamestari on Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen. AAH:sta Erika Jänkä oli pikakilpailussa kahdeksas ja normaalimatkalla kuudes.

– Tahmeaa oli, semmoinen seuraava vaihde puuttui ja turhia ohilaukauksia. Onneksi monta hyvää reeniviikkoa on vielä edessä ennen talvea. Pikakisassa sattui harmillinen onnettomuus, jossa tuhraantui tiukassa kisassa turhia sekunteja, Jänkä summasi.

Miesten mestaruudet voittivat Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula (pikakisa) ja Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä (normaalimatka). HäSa

Päivän lehti

23.1.2020