Urheilu

AAH:lle kolmetoista SM-mitalia Oulusta

Maija ja Kaisa Keränen sunnuntaina yhteislähtöjen mestarit.
Kaisa Keränen kirkasti 19-vuotiaissa normaalimatkan SM-pronssinsa yhteislähdön kullaksi. Kuva: Pekka Rautiainen
Kaisa Keränen kirkasti 19-vuotiaissa normaalimatkan SM-pronssinsa yhteislähdön kullaksi. Kuva: Pekka Rautiainen

Ahveniston Ampumahiihtäjien mitalijuhlat jatkuivat Oulussa nuorten SM-kisojen toisena kisapäivänä, kun ohjelmassa olivat yhteislähtökilpailut.

Lauantain normaalimatkojen kuuden mitalin jatkoksi tuli seitsemän mitalia ja näin yhteismäärä oli kolmetoista SM-mitalia, joista kolme kultaisia.

Sunnuntaina 22-vuotiaiden naisten mestari oli Maija Keränen (sakot 0+1+2+0). AAH:n kaksoisvoiton varmisti Jenni Keränen (+17,9 sekuntia/ 2+0+1+0), jolle SM-hopea oli viikonlopun toinen. Hilda Kukonlehto oli seitsemäs (+2.56/ 9 sakkoa).

– Rentoa tekemistä ja se näkyi ladulla ja myös ammunnassa, johon olen todella tyytyväinen viime aikojen epävarmuuden takia. Olen tyytyväinen myös siihen, että viikonlopun onnistunut kisa tuli tänään, joten positiivisella mielellä saan jatkaa kautta, tuumasi Maija Keränen, joka normaalimatkalla oli kuudes.

Sunnuntain toinen mestari oli vain yhden sakon ampunut Kaisa Keränen N19-sarjassa, jossa Sonja Hakala ylsi viidenneksi ja Sonja Leinamo oli yhdeksäs. Normaalimatkalla Leinamo oli ykkönen ja Keränen pronssilla.

– Onnistunut kisa, ammunta oli varmaa ja hiihto kulki hyvin. Viikonloppu oli kokonaisuudessaan hyvä, Keränen iloitsi.

Tuplamitalisteja olivat myös Eveliina Hakala (N14-hopea) ja Venla Mennala (N13-pronssi), jotka molemmat olivat normaalimatkoilla hopealla.

N14-sarjassa AAH:n panosta täydensivät Matilda Saltbacka pronssillaan ja Amanda Saltbacka seitsemäntenä. M14-hopean nappasi Joel Seppälä.

Kahdeksan parhaan joukkoon ylsivät Valtteri Rantala (M17-kuudes), Eemil Koskinen (M14-kuudes), Seeti Salonen (M19-seitsemäs) ja Aino Koskinen (N13-kahdeksas). HäSa

Päivän lehti

26.2.2020