Urheilu

AAH:n Fanny Kukonlehdosta tuplavoittaja Kontiolahden kansallisissa

Kaisa ja Maija Keräseltä hyviä näyttöjä Kontiolahdella.

Ahveniston Ampumahiihtäjien Fanny Kukonlehto nappasi tuplavoitot Kontiolahden ampumahiihtokisoissa, kun hän lauantain pikakilpailun voiton jatkona oli sunnuntaina ykkönen myös N17-sarjan 7,5 kilometrin normaalimatkalla.

Kuudesta sakosta huolimatta (1+3+1+1) Kukonlehto kukisti myös kuusi sakkoa ampuneen Orimattilan Jymyn Anni Hyvärisen 8,8 sekunnilla.

N19- ja N22-sarjoissa oli MM-katsastukset ja sekä Kaisa että Maija Keränen jatkoivat hyviä suorituksiaan.

N19-kympillä Kaisa Keränen oli parhaana suomalaisen toinen (+38,0/ 3 sakkoa) edellään vain Valko-Venäjän Karina Anufryienka (1 sakko). Kolmas oli Kontiolahden Urheilijoiden Nenna Lukkarinen (+1.34/ 2 sakkoa). AAH:sta Hilda Kukonlehto oli 11:s, Outi Haikama 16:s ja Sonja Hakala 17:s.

– Kisa sujui tänään hyvin varsinkin suksella ja ammuntakin oli varmempaa, Kaisa Keränen kertoi.

N22-sarjassa (12,5km) 19-vuotias Maija Keränen oli kolmas (+1.49/ 4 sakkoa). Voiton vei Enon Kisa-Poikien Riina Sorsa (2 sakkoa) ja toinen oli Mikkelin Hiihtäjien Saana Lahdelma (+15,4/ 2 sakkoa).

Naisten 7,5 kilometrin tarkkailukilpailun lauantaina voittanut Erika Jänkä jätti sunnuntain kisan väliin.

– Näin päätimme valmentajani kanssa. Vuodenvaihteessa hiihdän ehkä jonkun maastohiihdon vapaan kisan, mutta suunnitelmat ovat hieman auki. Nyt on tärkeintä saada ehjää harjoittelua tähän väliin, kertoi Jänkä, joka perjantaina valmistui nuoremmaksi rajavartijaksi. HäSa