Urheilu

AAH:n nuorille viisi SM-mitalia

Ampumahiihdon SM-kilpailut jatkuivat lauantaina Oulussa pikakilpailuilla ja odotettu Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen kohtaaminen naisten 7,4 kilometrillä keräsi mukavasti yleisöä Sankivaaran uusitulle stadionille.

Ratkaisu tuli jo makuuammunnassa, kun Laukkanen ampui kolme sakkoa ja Mäkäräinen selvisi yhdellä. Pystypaikan molemmat ampuivat nollille ja maalissa eroa oli minuutti ja neljätoista sekuntia Mäkäräisen hyväksi.

– Hienoa, kuinka paljon ihmisiä oli katsomassa. Nopea keli ja tasainen latu, mutta helppoa ei ollut vaan koko ajan sai tehdä töitä. Eka laukaus meni makuulta ohi, mutta sen jälkeen ammunta onnistui, vaikka olikin vähän hidasta. Tämä oli hyvää reeniä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan jätän huomisen normaalimatkan väliin. Viikon päästä Kontiolahdella maastohiihdon SM-kisoissa on kaksi starttia, Mäkäräinen kertoi.

SM-pronssia sai Sanna Markkanen (+2.10/ 0+1), josta Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkä (0+3) neljäntenä jäi 21 sekuntia. Auli Kiskola oli yhdeksäs (+3.54/ 2+2).

Miesten SM-kullan voitti Tuomas Grönman (1+1) ennen Ahti Toivasta (+10,8/ 0+1) ja Olli Hiidensaloa (+24,8/ 2+2).

AAH:n miesnelikosta paras oli kymmenentenä Henri Lehtomaa (+1.35/ 1+2).

– Heikko kisa. Kolme sakkoa oli aivan liikaa noin helpossa kelissä. Hiihto oli hyvää, mutta suksi ei ollut myöskään ihan paras tänään. Ainoa asia, mikä lämmittää, on Hakalan Matin päänahka, Lehtomaa naureskeli.

– Huomiseen normaalimatkalle on luvassa tosi vaikeaa ammuntakeliä, mutta penkalla on onnistuttava. Hiihtovauhti on tällä hetkellä ihan hyvää.

Matti Hakala oli yhdestoista (+1.36/ 2+2), Jari Ritvaniemi 14:s (+1.58/ 2+1) ja Otto Ruusunen 16:s (+2.13/ 2+1).

Ahveniston Ampumahiihtäjille toinen kisapäivä toi viisi mitalia perjantain kolme viestimitalin jatkoksi, mutta kultamitalit jäivät vielä odottamaan.

Maija Keränen ylsi N19-6 kilometrillä hopealle (+0.23/ 1+0) ja Jenni Keränen oli viides (+1.23/ 1+2).

– Tein taas omaa perussuoritusta ja pystyammunta onnistui odotettua paremmin. Makuun viimeinen laukaus meni ohi ja se hieman harmittaa. Hiihto oli hyvää ja kokonaisuutena olen tyytyväinen suoritukseen. Vielä focus huomiseen naisten normaalimatkaan, Maija Keränen sanoi.

N21-sarjan 7,4 kilometrillä Jessika Rolig nappasi kuudesta sakosta huolimatta pronssia (+1.01/ 3+3). Voiton vei Jenny Fellman (0+2).

– Oli kyllä huono kisa, kauden huonoin ammunta. Hiihto oli ihan ok, mutta eipä se auttanut, kun ampuu noin paljon ohilaukauksia. Jännä kun perjantaina meni niin hyvin ja nyt ihan päinvastoin, Rolig harmitteli.

Mitalivauhtiin ylsivät myös Kaisa Keränen (N16-hopeaa), Sonja Hakala (N15-hopeaa) ja Fanny Kukonlehto (N14-pronssia).

Neljänsiä olivat Hilda Kukonlehto (N17) ja Onni Mäkelä (M15), Pauli Mäkelä M21-viides, Outi Haikama N16-seitsemäs sekä kahdeksansia Joona Mäkelä (M19) ja Seeti Salonen (M15)

N13-sarjassa (3km) oli peräti 41 kilpailijaa, joiden joukossa Inka Haikama oli kymmenes (+0.50/ 1+1).

Sunnuntain päätöspäivänä kilpaillaan yleisten sarjojen normaalimatkat ja nuorten sarjoissa viestit. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020