Urheilu

AAH:sta neljä urheilijaa maajoukkuevalmennukseen – Jänkä ja Keränen haastajaryhmään, Rolig jäi penkalle

Erika Jänkä oli Ahveniston Ampumahiihtäjien kärkiurheilijoita aikuisten sarjoissa maaliskuun lopun SM-kotikisoissa. Kuva: Pekka Rautiainen
Erika Jänkä oli Ahveniston Ampumahiihtäjien kärkiurheilijoita aikuisten sarjoissa maaliskuun lopun SM-kotikisoissa. Kuva: Pekka Rautiainen

Suomen Ampumahiihtoliitto julkisti maanantaina tulevan kauden valmennusryhmänsä ja Ahveniston Ampumahiihtäjillä on niissä edelleen vahva edustus, vaikka ryhmäkokoja on pienennetty.

Kahdeksan urheilijan A-maajoukkueessa AAH:n edustajia ei ole, mutta sitä seuraavaan haastajaryhmään nimettiin Erika Jänkä ja Jenni Keränen.

– Kiva päästä harjoittelemaan porukassa, haastajana on mukava lähteä kohti ensi kautta muuttamaan statusta. Kävin viikko sitten poskionteloleikkauksessa, jolla on tarkoitus eliminoida sairastelua. Ennen leikkausta olin Mallorcalla polkemassa mäkeä ja määrää, ja sairasloman jälkeen sitten täysi tohina päälle, 23-vuotias Jänkä kertoi.

Haastajaryhmässä on yhdeksän urheilijaa ja naisista AAH-kaksikon lisäksi Heidi Kuuttinen ja Sanna Markkanen.

Nelikosta Jenni Keränen kuuluu myös Puolustusvoimien Urheilukoulun Lumilajit-ryhmään.

– Hienoa päästä kovatasoiseen ryhmään treenaamaan. Palvelen Kainuun prikaatissa ja haasteena tulee olemaan urheilun ja sotilaskoulutuksen yhdistäminen. Onneksi apuna on suunniteltu koulutusohjelma. Odotan innolla uutta kautta, 19-vuotias Keränen kommentoi.

Nuorten Vuokatti-ryhmässä on kolmetoista vuosina 2000–2002 syntynyttä urheilijaa ja AAH:sta siinä jatkavat Kaisa Keränen (2001) ja Hilda Kukonlehto (2000). Leiritys alkaa kesäkuussa ja rytmittää harjoituskautta.

– Jatko ryhmässä on tärkeää. Aion panostaa entistä enemmän hiihtovauhtiin ja ampumahiihdon ohella hiihtämään myös maastohiihtokisoissa kärjen vauhdissa, Kukonlehto korosti.

Viime kaudella maajoukkueryhmässä olleista kesäkuussa 23 vuotta täyttävä Jessika Rolig taisteli koko kauden terveysongelmien kanssa.

– En tiedä onko vaikeudet voitettu kokonaan, mutta ainakin ihan positiiviselta nyt vaikuttaa. Aloitan treenikauden vasta parin viikon päästä, mutta ylimenokauden jälkeen palaan ohjelmoituihin treeneihin normaalisti, Rolig vakuutti. HäSa

Päivän lehti

4.7.2020