fbpx
Urheilu

Aapo Mäenpää hakee Ilveksestä johtavan pelaajan roolia. HJS:n kasvatilla on tavoitteena päästä joskus myös ulkomaille ammatilaiseksi.

HJS:n kasvatti Aapo Mäenpää ottaa uralleen uuden suunnan viiden Ahvenanmaa-vuoden jälkeen.
22.9.2021, Ratinan Stadion, Tampere. Veikkausliiga 2021. Ilves - IFK Mariehamn Kuvassa: Joona Veteli laukoo 1-0 Ilvekselle, IFK:n Aapo Mäenpää ei pysty peittämään. Juha Tamminen / All Over Press *** Local Caption *** 1.04025352

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti Aapo Mäenpää on uuden edessä. Viisi edellistä kautta jalkapalloliigassa IFK Mariehamnia edustanut Mäenpää pelaa ainakin kaksi seuraavaa kautta Tampereen Ilveksen paidassa.

– Maarianhaminassa pelasin ensimmäiset liigapelini, joten se jää spesiaaliksi paikaksi itselleni. Meillä oli muutama hyvä kausi, mutta myös muutama vähän heikompi. Kolmas kausi oli varmaankin paras, kun olimme Suomen cupin finaalissa ja playoff-finaalissa Honkaa vastaan. Sen pelin voitolla olisi päässyt Eurooppaan, Mäenpää muistelee Ahvenanmaalla viettämiään kausia.

Puolustaja kärsi viiden aikana paljon loukkaantumisista.

– Pelejä tuli alle silti aika paljon. Hyvää aikaa se minulle oli.

Mäenpäälle olisi ollut muitakin ottajia kuin Ilves, mutta Ilveksessä tehtävä laadukas ja pitkäjänteinen työ käänsi vaakakupin Tampereen puolelle.

– Ilveksessä rakennetaan hyvää joukkuetta tuleviksi kausiksi. Se painoi kaikkein eniten. Vietin saarella aika kauan, joten maisemanvaihdos oli myös päällimmäisenä. Sain myös Ilveksestä hyvän sopimuksen ja kuulin seurasta paljon hyvää. Sehän on ollut top-6-joukkue jo tasaisesti pitkän ajan, Mäenpää kertoo.

Ensi kesästä pelaaja toivoo ennen kaikkea sitä, että hän pysyisi kunnossa koko kauden ajan, eivätkä loukkaantumiset häiritsisi pelejä.

– Ensimmäisen liigamaalin voisi myös jo tehdä, Mäenpää nauraa ennen kuin jatkaa vakavammin.

– Paljon peliminuutteja ja joukkueelle voittoja, ne olisivat tärkeimmät asiat.

Hän on 23 vuoden nuoresta iästään jo kohtuullisen kokenut pääsarjapelaaja. Tampereella Mäenpäällä on tarkoitus ottaa taas urallaan seuraava askel ylöspäin.

– Lähtökohtaisesti olisi tarkoitus olla avauksen äijä ja johtava pelaaja joukkueessa. Sen verran monta liigakautta on jo takana, että ensi kaudella pitää ottaa jo isompaa roolia, Mäenpää suunnittelee.

Ilveksen päävalmentajan Toni Kallion kanssa joulukuussa joukkueen kanssa harjoittelun aloittava Mäenpää ei ole vielä juurikaan roolistaan keskustellut.

– Yksi puhelu meillä oli vähän aikaa sitten, mutta tarkemmin emme ole asioista keskustelleet.

Ainakin kaksi seuraavaa kautta Mäenpää edustaa Ilvestä, mutta tulevaisuudessa hämeenlinnalaisen jalkapallokoulun kasvatilla olisi tarkoitus päästä kokeilemaan myös ammattilaisjalkapalloilijan uraa Suomen rajojen ulkopuolella.

– Tavoitteena on ollut aina päästä ulkomaille pelaamaan. Nyt pelaan ainakin pari kautta Ilveksessä ja jos menee hyvin, olisi kiva päästä kokeilemaan ulkomaille. Ihan mihin vain en kuitenkaan mene, vaan paikan pitää olla hyvä.

Mäenpää kokee realistisena löytää pelipaikka esimerkiksi muista Pohjoismaista.

– Sen tiedän, että Valioliigaan en pääse, mutta jossain Pohjoismaassa näkisin pärjääväni, jos saan täällä nappikauden alle. HÄSA

Menot