Urheilu

Aaro Aho suunnisti alueen yömestariksi

Valkeakoskan Hakan nuori Aaro Aho piti parasta vauhtia Hämeen alueen yösuunnistuksen mestaruuksista suunnistettaessa Janakkalan Kiipulan harjumaastoissa. Hän jätti Kooveen puolalaisen Fryderyk Pryjman hopealla yli kolmen minuutin erolla. Matka oli 7,4 kilometriä.

Pronssin saanut Hauhon Sisun Aki Ylitalo jäi hopeasta vain kahdeksan sekuntia. Kisa käytiin hyvissä oloissa, sillä lämpöä oli viitisentoista astetta ja maasto oli kuivaa.

Aholle Kiipulan kisat olivat valmistautumista launtain Tuuloksen SM-yökisoihin.

– Se oli sllaista varman päälle suunnistamista. Lauantain SM-kisa on kuitenkin tärkeämpi, ja siellä mennään jo kovempaakin. …

– Tänä kesänä olin nuorten MM-kisoihin varasijalla ja ensi kesänä ehdoton tavoite on päästä kisoihin mukaan, ensimmäistä kauttaan H20-sarjassa suunnistanut 19-vuotias Aho jutteli.

Naisten 5,3 kilometrillä kisan nopein oli porilaisen Rastikarhujen Suvi Ylikylä. Eroa kakkossijan jakaneeseen Kouvolan Suunnistajien Noora Hyyryseen ja Kooveen Ulrika Uotilaan oli 33 sekuntia. Alueen mestaruus tuli Uotilalle ennen saman seuran Hanna-Mari Siivosta.

– Polkuja oli paljon ja alussa niiden lukemisessa oli vaikeuksia. Kartta oli hyvä. SM-kisoista yöltä minulla on mitali muutaman vuoden takaa, Uotila mainitsi.

Mestaruuksiin alueelta pystyivät Hauhon Sisun Jukka-Pekka Rantio H60 ja Turengin Sarastuksen Ari-Pekka Ojala H50.

Hauhon Sisun lauantaisen SM-yösuunnistuksen takia kovia nimiä tamperelaisseuroista ja Ikaalisista jäi pois Kiipulan kisasta. Ratamestari Tapani Koskelan mukaan SM-kisojen lähestymisen ja raskaan maaston takia matkat olivat myös lyhyet. HäSa