Urheilu

Aaro Forss palaa pelikentille Härmässä

Aaro Forss palaa jalkapallokentille parin vuoden tauon jälkeen. Pikajuoksuun viime vuosina keskittynyt Forss vahvistaa Kolmoseen valmistautuvan Hämeenlinnan Härmän rivejä. Miehen sopimus kattaa aluksi kauden 2017.

Forss on onnistunut urallaan maalinteossa jokaisessa divisioonassa, jossa hän on pelannut. Verkot ovat soineet Ykkösestä Kuutoseen.

Härmän lisäksi Forss on edustanut ParVia, FJK:a, FC Hämeenlinnaa ja HyPS:a. Juoksuradoilla sprintterin paras saavutus oli Kalevan Kisoissa vuonna 2015, jolloin hän jäi satasen finaalipaikasta vain neljä sadasosaa. Satasen ennätys sallituissa oloissa on 11,13, ja 2,1 metrin myötätuuleen matka on taittunut aikaan 10,94.

Paluu pelikentille syntyi kevään aikana.

– Elämäntilanne on nyt sellainen, että pystyn täysipainoisesti olemaan mukana ja antamaan täyden panokseni joukkueelle. On hienoa palata kotiin, tuttuja pelaajia on paljon ja draivi treeneissä on tietojeni mukaan ollut pirun hyvä. Härmää on ollut aina kunnia edustaa, joten joukkueen valinta oli helppo. Lisäksi kesän paikallismatsit HJS:a ja JanPaa vastaan antavat hienon lisämausteen tulevaan kauteen, Forss pohtii.

Forssin omat tavoitteet ovat selkeät.

– Henkilökohtaisella tasolla lähden periaatteessa nollatilanteesta. Peruskunto on kyllä hyvä, mutta pelituntumaa ja pallotatsia pitää varmaan hakea hetken aikaa. Pari häkkiä olisi kiva kauden aikana heittää, mies nauraa.

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka ottaa mielellään vastaan uuden palasen joukkueeseensa.

– Aaro ei ole minulle kovin tuttu, mutta hänen avuistaan minulla on tietty käsitys. Hetken aikaan menee varmaan sopeutumisessa ja meidän pelitapaan sekä rytmiin totutellessa, mutta tyytyväinen olen Aaron ratkaisuun, Hiukka kommentoi.

Härmä kohtaa torstaina viimeisessä harjoitusottelussa ennen sarjan alkua Tikkurilan Palloseuran. Ottelu alkaa Pullerin tekonurmella kello 18.

Asiasanat

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic