Urheilu

AAU:n nuoret kuskit palkintopallilla

Ahveniston Autourheilijoiden juniorikuljettajat menestyivät hyvin rata-autoilun SM-kauden avauskisassa lauantaina Ahveniston moottoriradalla.

V1600-luokassa mainion kisan ajanut hattulalainen Suvi Jyrkiäinen ylsi viikonvaihteen ensimmäisessä lähdössä kolmanneksi. Kolmanneksi ajoi myös uransa ensimmäisessä formula Fordien lähdössä Kosti Joutvuo. F4 Academy -luokan kanssa samassa lähdössä kurvailleet Fordit ajoivat lauantaina myös toisen lähdön, jossa hattulalainen Joutvuo oli neljäs.

Suvi Jyrkiäinen nousi palkintopallille toista kertaa urallaan. 18-vuotias Mazda-kuski oli kolmas myös viime kaudella Kemoran radalla ajetussa kisassa.

Jyrkiäinen onnistui hyvin jo aamun aika-ajossa. 19 auton letkassa AAU:n kuski ajoi toiseksi nopeimman ajan.

V1600-luokan selvään voittoon päästeli hämeenkyröläinen Toyota Auris -kuski Arttu Kilpi, mutta seuraavista sijoista käytiin kovaa kisaa koko 15 minuutin startin ajan. Jyrkiäinen oli pitkään kisassa toisena, mutta joutui lähdön lopussa päästämään ohitseen tamperelaisen Simo Rauhalan (Volkswagen Polo).

– Valuin vähän ulos, ja siinä Rauhala työntyi ohi. Olen kuitenkin todella tyytyväinen kolmanteenkin sijaan, sillä koko ajan oli joku kiinni puskurissa, Jyrkiäinen nauroi.

Arttu Kilven voitto ei ollut yllätys, sillä 23-vuotias kuski on luokan kokeneimpia kuskeja.

– Ihan hyvä paluu kisatouhuihin välivuoden jälkeen. Tällä kertaa ei löytynyt oikein vastusta, mutta ei se ollut ihme, sillä Ahvenisto on suosikkiratani. Todella haastava ja mielenkiintoinen lenkki, Kilpi jutteli.

Myös Simo Rauhala on totuttu näkemään V1600-luokan kärkitaisteluissa. Pohjois-Euroopan sarjan (NEZ) viime kauden mestari ja SM-hopeamitalisti sai nyt kovan vastuksen Suvi Jyrkiäisestä.

– Suvi osasi peitellä todella hyvin, mutta taisin saada hyvät vauhdit maalisuoralle lähdettäessä ja se riitti lopulta ohitukseen. Todella kovaa sai vääntää ihan koko lähdön ajan, Rauhala muistutti.

Kosti Joutvuo malttoi hyvin mielensä vauhdikkaissa formuloiden lähdöissä. Luokan kokeneemmat kuskit menevät vielä lujempaa, mutta hyvin kulki vasta 15-vuotiaan Kostinkin Ford.

– Paljon jäi vielä parannettavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa. Sain paljon oppia porukassa ajamisesta ja myös moottoriurheiluun kuuluvista takaiskuista. Aika-ajossa meni nimittäin rengas puhki ja se hieman häiritsi nopeiden kierrosten ajamista, Joutvuo muisteli.

Formula Fordien molempien lähtöjen voittoon ajoi kuopiolainen Elias Niskanen. Toissa vuoden suomenmestari roikkui hyvin myös nopeampien F4-autojen perässä.

– Minäkin kokeilin viime kaudella vauhtiani F4-luokan NEZ-sarjassa, mutta teknisten ongelmien takia ajoin siellä vain puoli kautta. Tavoitteenani on tällä kaudella taistella Ford-luokan lahjakkaimmalle kuskille luovutettavasta 50 000 euron palkinnosta.

– Tänään ajo sujui ihan hyvin, vaikka ensimmäisessä lähdössä pitikin tulla lopussa hieman rauhallisemmin koneen lämmettyä liikaa, Niskanen muisteli.

F4-luokan ensimmäisen lähdön voittoon kaasutteli Keimolan FK-kerhon Konsta Lappalainen. RATU Racersin Tuomas Haapalainen oli puolestaan nopein toisessa startissa. HäSa

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic