Urheilu

Ahtila jatkoi MM-sarjaa debyyttinsä tasolla

Hattulalainen Antti Ahtila joutui tyytymään enduron MM-sarjan toisessa osakilpailussaan kutakuinkin samanlaisiin tuloksiin kuin uransa ensimmäisissä kisoissa kolme viikkoa sitten. Ranskan Methamis’ssa parannusta Italian viikonloppuun tuli junioriluokan toisen päivän yhteistuloksissa vain yksi pykälä, kun Ahtila oli 18.

Junior 1 -luokassa, jossa ajetaan moottoritilavuudeltaan 250-kuutiosenttisillä pyörillä, Ahtila nappasi Ranskasta kaksi pistettä enemmän kuin avauskisastaan. Hämeenlinnan Moottorikerhon kautta MM-sarjaan ponnistanut kuski ajoi lauantain kilpailussa sijalle 13. Maaliin selvisi luokassa tosin vain 13 ajajaa.

Ahtila hävisi viimeistä edelliselle kuljetajalle 40 sekuntia ja luokan ykköselle, sarjakärki Andrea Veronalle kolme minuuttia ja 47 sekuntia. Juniorien yhteistuloksissa kärkikaksikko tuli J2-luokasta, jossa italialainen Matteo Cavallo voitti britti Joe Woottonin 34 sekunnilla. Ahtilan yhteissijoitus oli lauantaina 21., kuten Italian ensimmäisessä osakilpailussakin.

Myös sunnuntaina Ahtila petrasi debyyttiviikonlopustaan luokkasijoitustaan yhdellä ja kasvatti viikon MM-pistepottinsa kahdeksaan. Hän oli 12:n maaliin tulleen kuskin joukossa 11. Taakse jäi pahoissa ongelmissa ollut isäntämaan Antoine Criq reilun minuutin erolla.

Yhteiskilpailun toisen päivän kärki oli samanlainen kuin ensimmäisenä päivänä, mutta erot olivat pienempiä. Juniori-MM-sarjan voiton varmistanut Cavallo kukisti Woottonin vain 2,86 sekunnilla.

Juniorien eli alle 23-vuotiaiden parempi suomalaiskuski Antti Hänninen ajoi lauantaina J1:ssä seitsemänneksi ja yhteensä 13:nneksi, mutta sunnuntai oli vaikeampi kuivassa hiekkamaastossa. Hänninen ajoi juuri Ahtilan edelle vain neljän sekunnin erolla.

Kytönen Motorsport -tallissa Lari Jukolan tuuraajana ajava Ahtila ohitti J1-sarjapisteissä kaksi muuta sijaiskuskia ja nousi 14 pisteeseen 19:nneksi.

Aikuisten E2-luokassa saatiin viikonloppuna suomalaismenestystä, kun maan ykköstähti Eero Remes kirkasti sunnuntaina lauantain kakkossijansa voitoksi. Sunnuntaina palkintopallille ajoi myös Ahtilan tallikaveri Roni Kytönen, joka oli nuorten eli alle 21-vuotiaiden toiseksi paras.

MM-sarja päättyy Saksan Rüdersdorfissa 12.–14. lokakuuta.

Päivän lehti

23.1.2020