fbpx
Urheilu

Ahveniston Ampumahiihtäjien Hakalalta ja Keräsiltä hyviä näyttöjä Kontiolahdella

Matti Hakala otti hyviä päänahkoja ja Keräsen sisaruksilta vahvat näytöt nuorten arvokisoihin.
Matti Hakala. Arkistokuva.

Ahveniston Ampumahiihtäjät menestyi jälleen laajalla rintamalla Kontiolahdella, jossa näyttökilpailuna kansainvälisiin kisoihin oli ohjelmassa yhteislähdöt.

Matti Hakala onnistui hienosti miesten 12,5 kilometrillä ja oli toinen (+0.55/ 1+1+1+0) edellään vain Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä (1+3+1+0), joka on tällä kaudella yltänyt maailmancupin pisteille.

Hakalan taakse jäivät muun muassa seuraavaan maailmancupin kisaan nimetty Tuukka Invenius (3:s +1.41/ 5 sakkoa), IBU-cupiin nimetty Tuomas Harjula (5:s +2.00/ 4 sakkoa) ja Hakalan joulukuun IBU-cupissa voittanut Ahti Toivanen (10:s +4.31/ 8 sakkoa).

– Eka kierros oli hyvää verryttelyä ja sen jälkeen hiihdettiin kilpaa. Ammunnat menivät suhteellisen hyvin ja pysyin koko kisan lähellä kärkeä. Tero vaan hiihtää sen verran kovempaa, ettei siihen pysty vastaamaan, Hakala kertoi.

– Kauteni jatkuu maastohiihtokisoilla. Huomenna hiihdän Tampereella vapaan tyylin 20 kilometriä ja reilun viikon päästä on Vantaalla Suomen cupia.

 

Naisten yleisen sarjan kanssa kilpailivat myös N22- ja N19-sarjalaiset ja 10 kilometrin voittoon ylsi yhdellä sakolla Joutsan Pommin Suvi Minkkinen, joka on nimetty maailmancup-ryhmään.

Seuraavina olivat toisena ja kolmantena AAH:sta N22-ykkönen Jenni Keränen (+2.10/ 1+0+2+0) ja N19-ykkönen Kaisa Keränen (+2.21/ 0+1+0+1).

– Tänään oli hyvä kisapäivä. Hiihto kulki mukavasti ja ammunnoissa toinen ja neljäs olivat hyviä, kahdessa muussa pientä epätarkkuutta. Ehjä kisa, jossa oli tilaa taktikoida ja säädellä vauhteja ja viimeisellä kierroksella vielä pikkusisko Kaisan kanssa hyvä otatus ja hiihtokisa. Kausi jatkuu maastohiihdon merkeissä ja ampumahiihdon suhteen odotellaan kisavalinnat, 19-vuotias Jenni Keränen iloitsi.

Myös kaksi vuotta nuorempi Kaisa Keränen oli tyytyväinen.

– Kisassa oli hyvää tekemistä. Ammunta onnistui sekä makuulla että pystyllä ja hiihtokin kulki kohtalaisesti pakkasesta huolimatta. Ampumahiihdon lisäksi käyn myös kisoja maastohiihdon puolella.

AAH:n ryhmästä Maija Keränen oli N22-kolmas ja koko kisan viides (+2.46/ 2 sakkoa) ja yleisen sarjan kakkonen Erika Jänkä kahdeksas (+3.23) paukutettuaan peräti kahdeksan sakkoa (2+2+2+2). Jänkä on nimetty Puolan IBU-cupin osakilpailuun 12.-13. tammikuuta.

Hilda Kukonlehto (N19-neljäs) oli neljästoista, Outi Haikama (N19-kahdeksas) 21:s ja Sonja Hakala (N19-yhdeksäs) 23:s. HäSa

 

 

 

Menot