Urheilu Hämeenlinna

Ahveniston rata-SM -osakilpailu peruttu – "Epävarmuustekijöitä oli nyt liikaa"

Koronatilanteen epävarmuustekijät pakottivat nostamaan Ahveniston rata-SM 2020 -osakilpailun osalta kädet pystyyn.
Ahveniston Rata-SM -osakilpailun vilske jää tänä kesänä kokematta. Kuva: Tomi Vesaharju
Ahveniston Rata-SM -osakilpailun vilske jää tänä kesänä kokematta. Kuva: Tomi Vesaharju

Ahveniston rata-SM 2020 -osakilpailu on jouduttu perumaan koronavirustilanteen vuoksi. Rata-SM-sarjan oli määrä alkaa alun perin Ahveniston moottoriradalla 16–17. toukokuuta, mutta AAU haki osakilpailunsa siirtoa elokuun 1–2. päivälle.

Kisajärjestäjänä toiminut Ahveniston Autourheilijat ry koki, että se ei nykyisten tietojen valossa voi varmuudella taata tapahtumaan osallistuvien henkilöiden terveyttä ja turvallisuutta.

– Olimme aika lailla yksimielisiä hallituksessa. Joku ehkä olisi halunnut katsoa vielä pidemmälle, mutta kun jo nyt ihmisille olisi pitänyt alkaa varata majoituksia ja tapahtumaan lääkintähenkilökuntaa, eikä meillä ollut varmuutta mitä Avi (aluehallintovirasto) tulee päättämään elokuun tapahtumien osalta, päätös oli lopulta helppo tehdä, Ahveniston Autourheilijat ry:n puheenjohtaja Tommi Muilu sanoo.

– Kun soittelin AKK:n suuntaan, siellä oltiin samoilla linjoilla. Niin oli myös suuri osa kilpailijoista, vaikka osaa tietysti poltteli päästä ajamaan. Epävarmuustekijöitä oli kuitenkin nyt liikaa.

Muilun mukaan Ahveniston Autourheilijat ry:n talous tulee kestämään hyvin kisan peruuntumisen.

– Tällä SM-tapahtumalla on pyritty järjestämään niin, että talouden toimintaa voidaan pyörittää. Taloutemme on tästä huolimatta hyvässä kunnossa. Tietysti se rajoittaa mahdollisuuksiamme tukea kilpailijoita, mutta jos suurin osa kilpailuista perutaan, ei kulujakaan samaan malliin jäsenille tule, Muilu luonnehtii.

Muilu kertoo, että vaikka tämän vuoden tapahtumasta jäi luu käteen, kaikki saatu oppi otetaan mukaan ensi vuoden tapahtuman järjestämiseen.

– Paketti oli kasassa, mutta ensi vuonna tulemme järjestämään sitten entistä hienomman tapahtuman, Muilu päättää.

Muilun mukaan AAU tulee nyt siirtämään paukkunsa auttaakseen elokuun 14.–16. päivä ohjelmassa olevan Historic Grand Racen järjestämisessä. Kilpailun pääjärjestäjä on Historic Race Finland -yhdistys. HäSa

Päivän lehti

13.7.2020