Urheilu Hattula

Aino Lindblom ratsasti ponimestariksi Suontaan kenttäkisoissa

Aino Lindblom ja Tinnecarrig Ben ylittelivät taitavasti esteitä Suontaan kisoissa. Kuva: Tomi Vesaharju
Aino Lindblom ja Tinnecarrig Ben ylittelivät taitavasti esteitä Suontaan kisoissa. Kuva: Tomi Vesaharju

Helsinkiläinen Aino Lindblom, 15, ylsi varmaan esitykseen sunnuntaina Suontaan kartanolla Hattulassa taituroiduissa ponien kenttäratsastuksen SM-kisoissa. Yhdessä yhdeksänvuotiaan irlantilaisruunansa Tinnecarrig Benin kanssa Helsingin Ratsastajien juniori paransi menoaan kohti kisan loppua ja niiasi luokan mestaruuden.

Lindblom ja Tinnecarrig Ben aloittivat kisan sijoittumalla viidenneksi kouluratsastusosuudella. Rataesteratsastuksessa ratsukko ylsi toiseksi ja pääsi samalta sijalta myös kisan huipentaneelle 17 esteen maastoesteradalle. 1660 metrin mittaisella radalla Lindblom ylsi lähes täydelliseen esitykseen ja pääsi osion ykkösenä tuulettamaan myös mestaruutta.

– Maastoesteet ovat aina sujuneet hyvin. Tänään aavistelin jo maalissa pärjääväni hyvin, sillä pääsin radan läpi nollilla ja sain yliaikaakin vain yhden sekunnin, Lindblom iloitsi.

Lindblom ja Tinnecarrig Ben nappasivat 17 ratsukon mestaruuden pistein 32,4. Koulu- ja rataesteosuuksien jälkeen johdossa ollut Someron Ratsastajien Saga Ruponen ja Reims saivat SM-hopeaa tuloksella 34,4. Ruponen putosi tasaisessa kisassa hopealle saatuaan aikapisteitä liian hitaasta ratsastuksesta.

SM-pronssia saivat tänä vuonna Ypäjän Ratsastajien Anselmi Laiho ja Ewan Stone pistein 34,9.

Lindblom oli mukana Suontaan kisoissa viime kesänäkin. Tuolloin hän ylsi SM-kisassa yhdeksänneksi.

– Tänä vuonna emme ole päässeet kilpailemaan aivan samaan tahtiin kuin viime vuonna, mutta sekä esteradoilla että maastossa olen jo päässyt kokeilemaan taitojani. Se on ainakin nyt varmaa, että kenttäratsastus on ykköslajini, Lindblom vakuutti.

Suontaan voittajaratsukko tähyää seuraavaksi kovempiin kisoihin. Ponien A-maajoukkueeseen talvella valittu kaksikko kilpailee seuraavan kerran elokuussa Ypäjällä.

– Ypäjällä piti olla elokuussa PM-kisatkin, mutta ne peruttiin. Toivottavasti isompiakin kisoja päästään vielä ratsastamaan, Lindblom toivoi.

Ponien SM-kilpailut ratsastettiin tänäkin kesänä Suontaan Ratsastajien isännöimissä Back on Track -kisoissa. Jo viidettätoista kertaa järjestetty kenttäratsastuskisa käynnistyi jo perjantaina käydyllä Miniluokan taitoratsastuksella. Lähiseudun ratsastajista Harri Halonen (Riihimäen Ratsastajat) oli luokassa kahdestoista ja Sara Söyring (Kanta-Hämeen Ratsastajat) kolmastoista.

Suontaan Ratsastajien Matilda Heinänen ylsi puolestaan jaetulle neljännelle sijalle Prix de Back on Track -luokassa. K-HR:n Sanni Heikkilä oli samassa luokassa jaettu 15:s.

Reetta Ahtila (K-HR) ratsasti 12:nneksi kolmosluokan 80 sentin esteillä, ja Ratsastusseura Verrattoman Jemina Pyhälä oli 15:s. STT

Päivän lehti

15.8.2020