Urheilu Hämeenlinna

Aino Linnamaan arvokisadebyytti siirtyi – Hauhon Sisu järjesti urheilijalleen painonnostoladon

Hauhon Sisun Aino Linnamaan debyytti painonnoston arvokisoissa siirtyi, kun lajin EM-kisat siirrettiin huhtikuulta.
Hauhon Sisun Aino Linnamaan debyytti painonnoston arvokisoissa siirtyi, kun lajin EM-kisat siirrettiin huhtikuulta. Kuva: Lasse Lindqvist

Hauhon Sisun Aino Linnamaan debyytti painonnoston arvokisoissa siirtyi, kun lajin EM-kisat siirrettiin huhtikuulta. Tavoitteena on nyt kilpailla Moskovassa 13.–21. kesäkuuta.

– Tämä on vain urheilua, isommat asiat ovat nyt kyseessä ja kaikkien ihmisten terveys on tärkeämpää. Kisojen siirto oli ainoa oikea ratkaisu, mutta katsotaan, pystytäänkö kesäkuussakaan vielä kisaamaan vai meneekö kisat loppuvuoteen, Linnamaa pohtii.

Aiemmin lentopalloa SM-tasolla pelannut 26-vuotias Linnamaa on harrastanut painonnostoa vasta parisen vuotta, mutta hän pääsi hyvään vireeseen alkuvuoden kisoissa ja oli maajoukkueen mukana myös Maltalla olympiakarsintakisoissa.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opintojen siirryttyä etäopiskeluksi Linnamaan oli helppo siirtyä Helsingistä Hauholle vanhempiensa luokse.

– Pidin jo Helsingissä ennen siirtymistä karanteenia ja lähdin hyvissä ajoin ennen tilanteen eskaloitumista. Vaikea tilanne urheilijalle, mutta valtion ja THL:n ohjeiden mukaan mennään, Linnamaa korostaa.

Uusi harjoitussali on rakennettu latoon ja Hauhon Sisu on luvannut levypainot käyttöön.

– Olen tosi kiitollinen ja ylpeä seurastani, joka tukee poikkeuksellisessa tilanteessa hienosti urheilijaansa. Mielenkiintoista tulee olemaan treenata ladossa, mutta en valita. Hienoa, että pystyn jatkamaan valmistautumista kisoihin, Linnamaa iloitsee.

– Jo muutamassa kuukaudessa voisi tulla isoja muutoksia suorituskykyyn ja meidän lajissamme ulkona treenaaminen ja kehonpainotreeni eivät auta. Päivä ja viikko kerrallaan etenen ja harjoittelu ja kisoihin valmistautuminen jatkuu. HäSa

Päivän lehti

7.4.2020