Urheilu

Ala-Hämeen Ampujat mukana SM-mitalitaistoissa

Lopen ampumaurheilukeskuksessa järjestettävien skeetin SM-kisojen järjestäjä Ala-Hämeen Ampujat lähti viikonlopun mitalikilvoitteluun kovin tavoittein. Tavoitteisiin on avauspäivän jälkeen edelleen mahdollista yltää.

Lauantain miesten ensimmäisen kolmen 25 kiekon sarjan jälkeen kärkipaikkaa pitää kaikkiin 75 kiekkoon täydellisesti osunut Ilomantsin Erämiesten Lari Pesonen ennen tuloksella 74 sunnuntain päätöspäivää kohti lähtevää Sibbo Skyttegillen Simo Väätäistä. 74 kiekkoon osuivat myös Lounais-Hämeen Ampujien Janne Himanka sekä Ala-Hämeen Ampujien Samuli Ahokas.

Ala-Hämeen Ampujista kärjen niskaan hönkivät Timi Vallioniemi (73), Tero Kallioinen (72), Aleksi Ahokas (72) ja Eetu Kallioinen (72). Sunnuntaina ammutaan vielä kaksi 25 kiekon sarjaa, jonka jälkeen kuusi parasta selviytyvät naisissa ja miehissä loppukilpailuun.

Naisten sarjassa Kaisa Kurki jäi kilpailua avauspäivän jälkeen johtavasta Sibbo Skyttegillen Jenna Kössistä (68) kahdeksan osuman päähän ja on ennen päätöspäivää seitsemäntenä.

Miesten joukkuekilpailussa kärkipaikka pitää Lounais-Hämeen ampujat joukkueella Tomi AspholmVesa Pietarila-Janne Himanka tuloksella 219. Usealla ryhmällä joukkuekisassa mukana olevan Ala-Hämeen Ampujien kakkosjoukkue on kutkuttavasti toisena tuloksella 218. Joukkueeseen kuuluu Samuli Ahokas, Eetu Kallioinen sekä Aleksi Ahokas.

Naisten kilpailussa kärkipaikkaa pitää ennen sunnuntaita Sibbo Skyttegillen joukkue Satu Kärki-Jenna Kössi-Heidi Hämäläinen.

 

Eetu Kallioinen oli avauspäivän jälkeen henkilökohtaiseen suoritukseensa vain suhteellisen tyytyväinen. Kallioinen lukeutuu Ala-Hämeen Ampujien nuoreen kaartiin, jolla on paljon potentiaalia.

– Perussuoritus, 24:n keskiarvoa. Ei se ole huono, mutta ei se järin hyväkään ollut näihin olosuhteisiin, 20-vuotias Kallioinen sanoi.

Kallioinen kehui olosuhteita lähes täydellisiksi.

– Olosuhteet olivat hyvät, lähes optimaaliset. Taivaalla oli tasaisen harmaa tausta, joten kiekko näkyi tosi hyvin. Kun ei tuullut, kiekko lensi tasaisesti.

Sunnuntaina päättyvien SM-kisojen päätöspäivään Kallioinen lähtee maltillisin odotuksin, eikä lähtenyt asettamaan sen kummempia tavoitteita.

– Sunnuntaina ammutaan 50 kiekkoa ja katsotaan sen jälkeen mitä on tapahtunut.

 

Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtaja Ismo Soukolan mukaan järjestäjän näkökulmasta avauspäivä sujui moitteitta.

– Mahdollinen ukonilma aiheutti kylmiä väreitä, mutta onneksi sitä uhkaa ei lopulta tullut, Soukola toteaa.

Urheilullisesti seuran näkökulmasta Soukola näki avauspäivän positiivisena.

– Hyvät lähtökohdat on viimeiseen päivään. Tulostaso on ollut kova ja se on ollut positiivista. Naisten puolella Kaisa Kurjella oli hienoinen epäonnistuminen ensimmäisellä kierroksella. Hän oli vähän itsekin ihmeissään miksi ei kulkenut kuten harjoituksissa. Rentous puuttui, Soukola toteaa.

– Mutta hyvissä asemissa ollaan niin henkilökohtaisella kuin joukkuepuolellakin. Tämä on kuitenkin herkkä laji ja kaikkea voi vielä tapahtua. HäSa

Tuoreimpia artikkeleita