Urheilu

Ala-Hämeen Ampujien Eetu Kallioinen pettyi Hollolan mc-finaalissa – “Kirpaisee syvältä”

Ala-Hämeen Ampujien Eetu Kallioista jyrsi olympiapaikan valuminen niukasti sivu suun.
Eetu Kallioinen sanoo pitävänsä ammunnasta pienen loman. Kuva: Pekka Rautiainen
Eetu Kallioinen sanoo pitävänsä ammunnasta pienen loman. Kuva: Pekka Rautiainen

Niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Näin tiivisti Oskari Kössi suomalaisten skeet-miesten historialliset tunnelmat Hollolan maailmancupin päätöskisan jälkeen.

Sekä Kössi että Eetu Kallioinen tekivät suomalaista ampumaurheilun historiaa, sillä koskaan aikaisemmin maailmancupin finaalissa ei ole ollut kahta suomalaista.

Kaksikko raivasi tiensä upean peruskisan jälkeen kuuden miehen finaaliin, jossa oli tarjolla maapaikkoja Tokion olympialaisiin.

Himoitut maapaikat jäivät suomalaisilta kuitenkin ottamatta. Kallioinen oli finaalin neljäs ja Kössi viides.

Voiton vei italialainen Luigi Lodde, joka kukisti finaaliuusinnassa ranskalaisen Eric Delaunayn. Lodde sivusi peruskilpailussa maailmanennätystä, kun hän tiputti kaikki 125 kiekkoa.

Kaksi jaossa ollutta olympiapaikkaa nappasivat juuri Delaunay sekä kolmanneksi sijoittunut egyptiläinen Azmy Mehelba. Italialla oli jo ennen kisaa maapaikat täynnä.

–  Käteen jäivät neljäs sija ja suuri pettymys. Kyllä tämä kirpaisee todella syvältä, ensimmäistä vuottaan aikuisten sarjassa kilpaileva 21-vuotias Kallioinen sanoi.

Vaikka nuoren miehen sisällä taatusti myllersi, hän pystyi katsomaan jo eteenpäin. Seuraava tosipaikka odottaa jo nurkan takana, kun syyskuun alussa Italiassa ammutaan EM-kisat. Sielläkin on maapaikkoja olympialaisiin tarjolla.

–  Jos tämä pettymys ei kasvata, niin sitten ei kasvata perkule mikään. Nyt laitan aseeni hetkeksi kaappiin. Pidän ammunnasta pienen loman. Käyn metsällä tähyilemässä sorsia ja kyyhkysiä. Metsästämällä saan ajatukset sujuvasti pois tästä hommasta, Ala-Hämeen Ampujien Kallioinen sanoi.

–  Tämä kisa antoi joka tapauksessa uskoa siihen, että pystyn pärjäämään miesten tasolla.

Myös Kössi manasi luonnollisesti hukattua saumaa.

–  Totta kai oli hienoa päästä finaaliin, mutta nyt jäi kruunu uupumaan.

Sibbo Skyttegillen Kössi ampui vakuuttavan peruskilpailun. Vaikka finaalissa paras terä jäikin piiloon, Kössi oli heti revanssimielellä.

–  Tokio on edelleen kirkkaana mielessä. Jahti jatkuu kiivaana, pari saumaa on vielä jäljellä.

Kotikisoista jäi Suomelle käteen yksi maapaikka Tokioon. Sen tähtäsi Satu Mäkelä-Nummela trapista. STT