Urheilu

Ala-Hämeen Ampujille SM-jättipotti – Eetu Kallioinen ja Timo Vallioniemi juhlivat kaksoisvoittoa

Ala-Hämeen Ampujien järjestämät skeetin SM-kilpailut Lopen ampumaurheilukeskuksessa saivat onnellisen lopun, kun Eetu Kallioinen ja Timi Vallioniemi räjäyttivät pankin ja toivat miesten henkilökohtaisessa kilpailussa seuralle kaksoisvoiton. Ala-Hämeen Ampujien kolmas ampuja loppukilpailussa oli kuudenneksi sijoittunut Samuli Ahokas. SM-pronssia saavutti Lounais-Hämeen Ampujien Janne Himanka.

Voittajaksi noussut Kallioinen kulki pitkän kaavan kautta suomenmestaruuteen. Hän oli avauspäivän jälkeen vasta jaetulla sijalla 13, nousi peruskilpailun täydellisellä 25 kiekon päätössarjalla ratkomaan viimeistä finaalipaikkaa.

Kallioinen selvitti ratkojan nopeasti ja juhli puolisentoista tuntia myöhemmin SM-kultaa tuloksella 53 niukasti ennen seuratoveri Vallioniemeä, joka saavutti loppukilpailussa tuloksen 52.

Itsevarmasti ampumapaikalla esiintynyt Kallioinen oli huojentunut savun laskeuduttua suomenmestaruus takataskussa.

– Se oli sellainen päivä tänään. Loppu meni tiukalle. Tiesin tilanteen ja pääsi toiseksi viimeiseen tuplaan lipsahtamaan pummi. Sitten viimeisestä tuplasta tuli pummi ja mietin, että mitähän tässä käy, mutta kiekko hajosi onneksi, Kallioinen hymyili.

Kallioisen viikonloppu täydentyi miesten joukkuekilpailussa hopealla, kun Ala-Hämeen Ampujien kakkosjoukkue Eetu Kallioinen-Aleksi Ahokas-Samuli Ahokas sijoittui toiseksi Sibbo Skyttegillen joukkueen Lauri LeskinenSimo VäätäinenOskari Kössi viedessä pidemmän korren. Kolmanneksi selviytyi Lounais-Hämeen Ampujat joukkueella Vesa PietarilaTomi Aspholm-Janne Himanka.

 

Naisten kilpailun voiton vei Sibbo Skyttegillen Heidi Hämäläinen tuloksella 48 ennen Hyvinkään Metsästysampujien Katja Poutasta (46) ja Lounais-Hämeen Jaana Grahnia (37).

Ala-Hämeen Ampujien Kaisa Kurki oli loppukilpailun viides.

– Mestaruus tuntuu hyvältä, minulla ei vielä ollut aikuisten tasolla suomenmestaruutta. Sitä lähdettiin hakemaan ja se tuli, Hämäläinen iloitsi.

– Eilinen päivä oli ihan ok, tänä päivänä aamupäivästä yritin vähän liikaa ja peruskilpailu jäi vähän huonoksi. Ihan kohtuullista tekemistä, tulos ei ollut mikään hyvä, mutta se riitti tänään.

 

Miesten kaksoisvoiton varmistuttua Ala-Hämeen Ampujien varapuheenjohtaja Timo Suni kuvaili saalista ”jättipotiksi”.

Seuran puheenjohtaja Ismo Soukola oli samaa mieltä.

– Se oli enemmän kuin uskalsimme toivoa. Kun oli kolme miestä finaalissa, olisi se ollut aika huono tilanne, jos olisimme jääneet nuolemaan näppejämme. Nyt täytyy vähän leikillään sanoa, että ei kehdattu ihan koko pöytää puhdistaa, Soukola myhäili.

– Eetu oli vähän alavireinen, että finaaliin pääsy meni ratkojan kautta. Finaalissa hän pärjäsi loistavasti ja tässä nähtiin miten loppukilpailu on ihan oma pelinsä. Samulilla hieman putosi taso finaalijännityksessä, mutta kaiken kaikkiaan panos oli erinomaisen hyvä.

Koko viikonloppua Soukola kuvasi onnistuneeksi.

– Säiden puolesta jännitettiin, mutta onneksi selvittiin suhteellisen vähällä. Kautta rantain kilpailijoilta on tullut kiitosta ampumapaikoista ja järjestelyistä. Erityiskiitos menee keittiön puolelle. Hyvät ruoat ja eväät oli tarjolla, se ei ole itsestäänselvyys kaikissa paikoissa.

– Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen. Meillä on taso noussut. Pari vuotta sitten oli yksi tai kaksi kaveria, joilla oli potentiaalia kärkeen. Nyt on 4-6 ja nuoria on kasvamassa korkoa. Meillä on hyvä tilanne tällä hetkellä skeetin puolella.

Maajoukkuepaikkojen suhteen Soukola näkee tilanteen hyväksi.

– Meillä on aika hyvä asema. Liitto tietysti ne asiat kuitenkin päättää. HäSa

Tuoreimpia artikkeleita