Urheilu

Alingué ei saanut parasta irti MM-loikissa – "Jännitti enemmän kuin yleensä"

Janakkalan Janan ainoa MM-edustaja Tampereen alle 20-vuotiaiden kilpailuissa, Iikka Alingué, jäi karsintaan perjantai-iltana Ratinan kolmiloikkapaikalla.

Kolmesta yrityksestä kaksi kantoi tasaisesti 15 metrin tuntumaan ja keskimmäinen oli yliastuttu. Pisin noteeraus oli kolmannen ja viimeisen kierroksen 15,11.

Alingué sanoi ennen kisoja hakevansa finaalipaikkaa, ja oli hieman pettynyt tulokseen. Kilpailutuntuma oli hyppääjän mukaan parempi, kuin miten hypyt lopulta menivät.

– Kahdessa ensimmäisessä en saanut juoksua toimimaan. Kolmannessa se toimi ja oli hyvä fiilis hypätä, mutta asento lankulla oli sen verran huono, etten päässyt loikkiin oikein mukaan, Alingué kertoi.

Karsinta ei ollut hirmuisen kovatasoinen. 16 metrin ylittäjiä oli vain kaksi. Kuuban Jordan Díaz ylsi ainoana, mutta odotetusti yli 17 metrin haamurajan loikkimalla 17,09.

Karsinta oli kuitenkin tasainen. Seitsemän nuorta miestä rikkoi karsintarajan 15,80. 12 urheilijan finaaliin tarvittiin 15,68. 17:nneksi jäänyt Yhdysvaltain Christian Edwards jäi viimeisenä loppukilpailuun selvinneestä Kiinan Zhang Zhanfeistä vain 15 senttiä.

Alinguén mukaan yleinen kisatunnelma oli melko jännittynyt.

– Kaikilla paitsi niillä, joille 15,80 on ihan paperia oli vähän vaikeaa. Kaverit istuivat aika hiljaa. Itseänikin jännitti enemmän kuin yleensä. Oli vähän isompi kisa, kuin mihin olen tottunut. Sekin tietysti vaikutti hyppäämiseen, janakkalalainen havainnoi.

Hänestä oli silti hauskaa kilpailla kotiyleisön edessä.

– Omasta kisasta jäi hyvä fiilis, koska yleisö oli mahtava. Se kyllä sytytti viimeiseen hyppyyn, johon sain vähän kerättyä itseäni. Paineen alla hyppääminen oli mahtava kokemus. Nyt pääsen viisaampana seuraaviin kisoihin.

18-vuotiaan urheilijan tähtäin on seuraavaksi viikon päästä Jyväskylän Kalevan kisoissa, joissa hän tähtää miesten kolmiloikan mitaliin. HäSa