Urheilu

Ampumahiihtokausi avataan Ounasvaaralla

Useita AAH:n urheilijoita on maajoukkueryhmissä. Tavoitteena ovat arvokisapaikat.
Ahveniston Ampumahiihtäjien Maija ja Jenni Keränen lukeutuvat maajoukkueryhmiin.

Kotimainen ampumahiihtokausi avataan tänä viikonloppuna Rovaniemellä Ounasvaaran Hiihtoseuran kansallisilla kisoilla.

Maajoukkueurheilijat leireilevät Muoniossa ja moni heistä avaa kautensa ensi viikolla Oloksen leirikisoissa, jotka ovat tarkkailukilpailut alkukauden kansainvälisiin kisoihin.

Ahveniston Ampumahiihtäjistä A-maajoukkueeseen kuuluvat Jessika Rolig, Jenni Keränen ja Maija Keränen sekä nuorten maajoukkueryhmään Kaisa Keränen, Hilda Kukonlehto ja Sonja Hakala.

– Minulla on ollut terveyden kanssa ongelmia ja niitä tällä hetkellä tutkitaan lääkäreiden kanssa. Kauden aloitukseni siirtyy luultavasti joulukuulle ja ekat cupit jäävät väliin, Rolig ennakoi.

Jenni ja Maija Keränen kilpailevat vielä myös nuorten sarjassa.

– Lumileirimme Oloksella kestää kaksi viikkoa ja ensimmäiset kilpailut ovat täällä ensi viikolla. Päätavoitteet ovat nuorten MM-kisat ja nuorten avoimet EM-kisat, Jenni Keränen kertoo.

Tämän vuoden puolella liiton ilmoittamia tarkkailu- ja katsastuskisoja Oloksen leirikisojen lisäksi ovat Kontiolahden GP-kisat (17.–18.11.) ja kansalliset kilpailut (15.–16.12.).

Maailmancup alkaa Slovenian Pokljukassa 2. joulukuuta ja siitä seuraavaa tasoa oleva IBU-cup Ruotsin Idressä 29. marraskuuta.

Viime kauden näyttöjen perusteella paikan alkukauden maailmancup-osakilpailuihin saavat Kaisa Mäkäräinen, Mari Eder, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä. Muille jaossa on kaksi paikkaa sekä miehiin että naisiin ja lisäksi IBU-cupiin maksimissaan neljä miestä ja neljä naista.

Oloksella leireilee myös puolustusvoimien valmennusryhmään kuuluva Erika Jänkä, joka on toipunut sairastelustaan.

– Vihdoin on tervehdytty ja torstaina alkoi leiri. Tarkoitus on kisailla ensi viikon leirikisoissa ja sitten Kontiolahden GP-kisoissa. Tavoitteena on ehjä kausi ja tason nosto kauden edetessä, Jänkä korostaa.

Ryhmien ulkopuolella AAH:n edustusurheilijoista kauteen valmistautuu Matti Hakala, jolla on myös kovat tavoitteet.

– Avaan kisakauden marraskuun puolivälissä Kontiolahdella. Kunto on hyvä ja jos rentous löytyy, niin tulokset pitäisi olla kohtuullisia. MM-kisat ovat päätavoite ja uskon mahdollisuuksiini olla suomalaisista 3–5 parhaan joukossa, Hakala tuumaa.

Tulevalla kaudella AAH isännöi Ahveniston moottoriradalla kansallisia kisoja 3. helmikuuta sekä kauden päätöksenä SM-kisoja 29.–31. maaliskuuta. HäSa

Päivän lehti

3.8.2020