fbpx
Urheilu

Analyysi: Huuhkajat näytti Ranskalle sensaatiomaisesti hauista ja niin näyttivät myös huikeat debytantit

Jalkapalloasiantuntija Jari Virtasen mukaan Huuhkajien upean Ranska-voiton takana nousi tuloksen lisäksi paljon positiivisia asioita maajoukkueen tulevaisuuden kannalta.
Onni Valakari ja Suomi olivat Paul Pogban Ranskaa askeleen edellä. KUVA: YOAN VALAT / EPA

Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps armahti noin 12 miljoonaa euroa Manchester Unitedissa kaudesta tienaavan Paul Pogban vajaan tunnin pelin jälkeen kutsulla vaihtopenkille Suomea vastaan keskiviikon myöhäisillassa käydyssä A-maaottelussa Pariisissa.

Tuon 58 minuutin aikana valkopaitainen vastustaja, jonka pelipaikaltaan lähimmät vastapelaajat tulivat Pohjois-Amerikan, Kyproksen ja Tanskan sarjoista oli pimentänyt, nöyryyttänyt ja turhauttanut Pogban täysin valmiiksi vaihtoon.

Illan uutinen ei ollut kuitenkaan Pogban epäonnistuminen. Keskiviikon ja torstain välinen yö kuului Huuhkajille ja etenkin sen debytanttikaksikolle, Onni Valakarille sekä Marcus Forssille. Molempien ensiesiintyminen maansa A-maajoukkueessa oli ikimuistoinen, suoraan saduista.

Analyysi jatkuu kuvan jälkeen.

Suomen maalit laukoivat keskiviikkona miesten maajoukkueen ennakkoluulottomat ensikertalaiset Marcus Forss ja Onni Valakari.
Suomen maalit laukoivat keskiviikkona miesten maajoukkueen ennakkoluulottomat ensikertalaiset Marcus Forss ja Onni Valakari. Kuva: EPA

Ensimmäiset minuutit, vastassa hallitseva maailmanmestari kotikentällään ja kummallekin lähes ensimmäisillä kosketuksilla uran ensimmäiset maajoukkuemaalit. Jalkapalloilijan elämä ei paljon paremmaksi muutu.

Suomen 2–0 voitto Ranskasta oli sensaatio ja se tulee aiheuttamaan paljon kysymyksiä ja ajatuksia myös jatkoon.

Nyt nähtiin, että materiaalia riittää sittenkin myös avauskokoonpanon ulkopuolelle ja yksi iso kysymys kohti sunnuntain Bulgaria-peliä onkin se, mikä on Suomen paras avaus tällä hetkellä. Forss ja Valakari lisäsivät esityksillään jälleen yhden positiivisen ongelman päävalmentaja Markku Kanervan jo valmiiksi vaikeaan yhtälöön.

Menot