Urheilu

Analyysi: Huuhkajat palasi voittojen tielle – "Kanervan valmennustiimin johtopäätökset tappiosta menivät nappiin"

Wales-tappion jälkeiset muutokset johtivat Suomen 1–0 -voittoon Irlannista, arvioi Jari Virtanen.
Fredrik Jensen vastasi Suomen maalista. KUVA: EPA
Fredrik Jensen vastasi Suomen maalista. KUVA: EPA

Nykyurheilussa yksittäisten tulosten aiheuttamat reaktiot saattavat ampua pahastikin yli. Yksi voitto saa henkselit paukkumaan, tappio puolestaan on maailmanloppu, jonka seurauksena muutoksia vaaditaan isoon ääneen.

Suomen esitys tappio-ottelussa Walesia vastaan torstaina ei ollut täydellinen, mutta mitään sen isompaa syytä huoleen se ei myöskään antanut. Markku Kanervan reagointi tappioon oli ainoa asia, mikä lopulta oli tärkeää.

Kanervan valmennustiimin johtopäätökset Kansojen liigan avaustappiosta menivät täysin nappiin. Suomi kipuili oman avaus- ja hyökkäyspelinsä kanssa, joten Irlantia vastaan keskikenttä kaipasi hienosäätöä sekä miehistöön, että sen asemointiin kentällä. Pelin palauttivat uomiinsa sisään tulleet Robert Taylor, Nikolai Alho sekä Nicholas Hämäläinen.

Huuhkajien laitapeli oli aivan erilaista verrattuna torstaihin, joka oli seurausta paitsi laitapelaajista, myös keskustaan rohkeammin pelatuista palloista. Nämä pallot jatkettiin joko syvyyteen tai laidoille ja yhtäkkiä uhka vastustajan kenttäpuoliskolla oli todellinen

Etenkin Alho sekä Taylor toivat Suomen kärkiparin Joel Pohjanpalo ja Teemu Pukki huomattavasti paremmin peliin sisään. Taylor oli usein kuin kolmas hyökkääjä ja Irlannin puolustuslinja oli täysin toisenlaisen haasteen edessä, kuin Walesin vastaava oli Olympiastadionilla. Kun lisäksi Alho oli erittäin pirteä ylöspäin laidallaan, niin kotijoukkueen puolustaminen tehtiin ajoittain hyvinkin vaikeaksi.

Ensimmäinen voitto Irlannista kautta aikojen rauhoittaa toivottavasti jälleen myös sosiaalisen median. Ainakin seuraavaan tappioon asti.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic