Urheilu

Anna Ala-Kauhaluoma debytoi Itä–Lännessä

Anna Ala-Kauhaluoma debytoi naisten Itä–Länsi-ottelussa Seinäjoella vain 16-vuotiaana. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen.

Janakkalalainen Anna Ala-Kauhaluoma debytoi naisten Itä–Länsi-ottelussa Seinäjoella vain 16-vuotiaana, mutta tamperelaisen Manse PP:n pelaaja selvisi hienosti Idän joukkueessa kokeneempien pelaajien keskellä 3911 katsojan edessä.

Voittoa hän ei kuitenkaan päässyt juhlimaan, kun avausjakson voitokseen kääntänyt Länsi otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa niukasti lukemin 1–0 (2–1, 4–4).

– Valintani oli todella yllätys, vaikka toki kausi on mennyt hyvin. Tosi mukava oli pelata, eikä edes oikein jännittänyt. Verrattuna superin peleihin täällä on kaikki taitavia pelaajia ja vielä paremmin piti olla koko ajan pelissä mukana, Ala-Kauhaluoma tuumasi.

Ensimmäisellä jaksolla molempien joukkueiden sisäpeli oli odotettua vaisumpaa ja kolmesta juoksusta kaksi tuli ulkokenttien lahjoina.

Muuten ulkopeli oli vahvaa ja Idän kolmospolttajana pelannut Ala-Kauhaluoma heitti pari tärkeää paloa.

– Sisällä ei tullut paljon paikkoja. Ulkopeli sujui hyvin, vaikka pelipaikka oli minulle outo. Heti ensimmäiseen vuoroon sain tehtyä palon ja se nostattaa aina hyvää tunnetta jatkoon. Joukkuekaverit olivat mukavia ja tosi kiva oli pelata, Ala-Kauhaluoma kertoi.

Itä pääsi johtoon, kun Lännen Susanne Ojaniemi pudotti Siri Eskolan lyömän korkean koppipallon ja Henna Peltokangas toi juoksun.

Neljännen aloittavalla Ojaniemi paikkasi virheensä ja löi yllätyskotiutuksella tasoituksen. Heti perään Emma Körkkö puolestaan hukkasi pallon ja Ojaniemi (1/2) toi Lännen voittojuoksun Susanna Puiston (2/1) lyömänä.

Toisella jaksolla Körkkö (1/1), Virpi Hukka (1/1) ja Senni Sallinen (1/1) pitivät onnistumisillaan Itää johtoasemassa, mutta Länsi nousi rinnalle ja taisteli ottelun voiton.

Toisen jakson hahmoiksi nousivat Länneltä ottelun parhaana palkittu jokerilyöjä Janette Lepistö (3/0) ja ykköspalkinnon saanut lukkari Jenna Kammi-Rahnasto, joka onnistui sekoittamaan Idän sisäpeliä. Idän ykköspalkinnon sai Henna Peltokangas (0/2) ja kakkospalkinnon Ida Lähde.

B-tyttöjen ottelu päättyi myös Lännen voittoon 1–0 (4–4, 4–0) ja voittajajoukkueessa siepparina pelasi jo kolmannen arvo-ottelunsa 18-vuotias janakkalalainen Senni Korhonen (Manse PP). HäSa