Urheilu

Anna Ala-Kauhaluoma yllättyi Itä-Länsi-valinnastaan: "On kyllä hienoa päästä pelaamaan parhaimpien joukkoon"

Senni Korhonen jo kolmatta kertaa B-tyttöjen arvo-otteluun.
Anna Ala-Kauhaluoma syöksyi pesään vielä viime kaudella Janakkalan Janan paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen
Anna Ala-Kauhaluoma syöksyi pesään vielä viime kaudella Janakkalan Janan paidassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Janakkalalainen Anna Ala-Kauhaluoma on valittu naisten Itä–Länsi-arvo-otteluun Idän joukkueeseen.

16-vuotias pesislupaus on kaikkien aikojen nuorimpia arvo-otteluun valittuja pelaajia.

– Itselleni valinta tuli yllätyksenä, mutta tietysti kunnioitettu pitää olla. On kyllä hienoa päästä pelaamaan parhaimpien joukkoon, Ala-Kauhaluoma iloitsee.

Tamperelaisen Manse PP:n riveissä pelaava Ala-Kauhaluoma debytoi viime kaudella naisten superissa ja iski 12 pelaamassaan ottelussa tehot 1+14/11. Janakkalan Janan riveissä hän juhli B-tyttöjen SM-pronssia ja pelasi B-tyttöjen Itä–Lännessä.

Tällä kaudella Ala-Kauhaluoma on vakiinnuttanut paikkansa Manse PP:n kokoonpanossa ykkösvahtina ja seitsemän ottelun tehot ovat olleet 7/6. B-tyttöjen superissa Hämeenkyrön Räpsän riveissä hän on kuudessa ottelussa takonut huipputehot 3+24/10.

– Naisten superissa joukkueemme alkukausi on lähtenyt liikkeelle vähän heikommin, mutta peli peliltä tekeminen paranee. Kun saadaan vaan rentoutta otteisiin, niin pelataankin paremmin, Ala-Kauhaluoma tuumaa.

– Oma alkukausi on lähtenyt ulkokentällä hyvin käyntiin. Vaihdoissa pelaan välimiehenä eli kolmospolttajana ja nolla- ja takatilanteissa tappina. Sisäpelissä on vielä parannettavaa.

Manse PP:stä Idän joukkueeseen valittiin myös Ida Lähde, Senni Sallinen sekä yleisöäänestyksellä Henna Peltokangas.

Anni Heikkilä, joka on pelannut huippukautta Hyvinkään Tahkon lukkarina, oli myös ehdolla arvo-otteluun Lännen joukkueeseen. Viime vuonna myös B-tyttöjen Itä–Lännessä pelanneen 19-vuotiaan hattulalaisen naisten arvo-otteludebyytti jäi vielä odottamaan, kun Lännen joukkueen ainoaksi varsinaiseksi lukkariksi nimettiin kokenut Jenna Kammi-Rahnasto (Lapua), jolle arvo-ottelu jo kuudes.

B-tyttöjen Itä–Länteen valittiin jo kolmannen kerran janakkalalainen Senni Korhonen, joka pelaa myös naisten superia Manse PP:ssä ja B-tyttöjen superia Hämeenkyrössä.

– Tunnelmat ovat tänä vuonna aika tasaiset, sillä valintaa osasi odottaakin, vaikka eihän sitä koskaan voi pitää itsestäänselvyytenä. Vahvasti naisten superpesis edellä ollaan menty alkukausi ja nyt kun pelit kovenee, niin minullakin pelitahti kiihtyy. Kroppa on jaksanut hyvin, Korhonen kertoo.

Itä–Länsi-tapahtuma on tänä vuonna 5.–7. heinäkuuta Seinäjoella. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020