Urheilu

Anni Kainulainen avasi Vuokatissa sprinttikisalla

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen oli melko tyytyväinen avauspäiväänsä Vuokatin Skandinavia-cupissa, kun ohjelmassa olivat sprinttikilpailut vapaalla tyylillä.

Kainulainen oli kolmanneksi parhaana suomalaisena karsinnan 22:s (+8.46) edellään Anita Korva (11:s +6.03) ja Maaret Pajunoja 21:s (+8.29).

Taakse jäivät muun muassa tällä kaudella sprintissä maailmancupin pisteille yltänyt Andrea Julin (24:s +8.80) ja A-maajoukkueeseen kuuluva Johanna Matintalo (29:s +9.88).

Kainulaisen päivä päättyi alkuerään, jossa hän oli viides kukistaen jälleen Matintalon. Erä oli viidestä alkuerästä kovavauhtisin. Lopputuloksissa Kainulainen oli 23:s.

– Alkuverryttelyssä tuntui vähän tahmealta, mutta aika-ajo oli hyvä ja nousujohteinen. Erässä isoimmassa ylämäessä tuli eroa muihin, toki pidettiin hyvää vauhtia ja aikavertailun jatkajatkin olivat erästämme. Loppupuolella ohitin Johannan. Ihan ok päivä, mutta tietenkin toivoisi että pystyisi erävaiheessakin suoriutumaan jatkoon, Kainulainen summasi.

Finaalissa oli kolme ruotsalaista ja kolme norjalaista ja Ruotsin kaksoisvoittoa juhlivat Johanna Hagström ja Moa Lundgren. Anita Korva oli välieränsä kolmas ja yhteistuloksissa seitsemäs.

Miesten finaali kilpailtiin norjalaisten kesken ja voittoon kiri Erik Valnes. Karsinnan voittanut Joni Mäki oli kahdeksas ja Martti Jylhä kymmenes.

Lauantaina ohjelmassa ovat perinteisen tyylin normaalimatkat väliaikalähtöinä (N10/M15km).

– Huominen on hyvä matka minulle, kun pääsee hiihtämään perinteistä. Tavoite on olla parhaiden suomalaisten joukossa jälleen, Kainulainen ennakoi.

HlHS:n mukana ovat myös Maija Hakala ja Terhi Pollari sekä A-maajoukkueesta ainakin Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo. Miesten kisaan on ilmoittautunut myös useita Suomen A-maajoukkuehiihtäjiä Iivo Niskasen johdolla. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020