Urheilu

Anni Kainulainen kiri sprintissä kolmanneksi

Maastohiihtäjien alkukauden päätavoitteena on Rukan maailmancup-avaus. Laura Mononen hakee Oloksen leiriltä lisää tuntumaa lumelle.
Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen onnistui hyvin viikonvaihteen Ounasvaaran kisassa.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen antoi viikonloppuna Ounasvaaran maisemissa vahvat näytöt tulevia Rukan maailmancup-valintoja ajatellen. Suomella on järjestävänä maana maajoukkueen lisäksi kansallisen ryhmän paikkoja.

Rovaniemen Suomen cupin osakilpailussa Kainulainen oli lauantaina perinteisen tyylin kympillä kuudes heti A-maajoukkuehiihtäjien jälkeen ja sunnuntaina perinteisen tyylin sprintissä hyvä meno jatkui kolmannella sijalla.

Kaatumisestaan huolimatta Kainulainen oli karsinnan kuudes ja eteni alkuerästään erävoittajana välieriin, jossa vastassa oli maajoukkuehiihtäjiä.

Välierässä Kainulainen taisteli toiseksi eli suoran finaalipaikan ja loppukirissä taakse jäivät haastajaryhmän Andrea Julin sekä seurakaveri Laura Mononen, jotka molemmat etenivät aikavertailun kautta myös finaaliin.

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo hallitsi finaalia ja otti selvän voiton.

– Eilinen hiihto avasi paikkoja ja tänään oli helpompaa. Tosin ei mennyt niin hyvin kuin kello näytti ja kauden kuluessa odotan kovempaa menoa, joulukuussa 22 vuotta täyttävä Matintalo jutteli.

Leena Nurmi kiri kakkoseksi ja Kainulainen oli hienosti kolmas takanaan Heini Hokkanen sekä Julin ja Mononen.

– Jo alkuverryttelyssä tuntui hyvältä ja terävältä. Tosi tyytyväinen olen kolmanteen sijaan, yllätin vähän itsenikin, 26-vuotias Kainulainen iloitsi.

– Nyt menen viikoksi Leville ja sitten takaisin Rovaniemelle ja matka jatkuu Rukalle, jos sinne valitaan. Ja siellä on tavoitteena hiihtää paremmin kuin koskaan, mutta maailmancupin pisteille vaaditaan nappionnistuminen.

Laura Mononen oli lauantain kympillä kolmas, mutta sprinttipäivä oli vaikeampi. Osaltaan virettä selittää vähäinen hiihtäminen lumilla tässä vaiheessa kautta.

– Tänään ei ollut annettavaa, ei vaan jaksanut. Nyt tarvitaan enemmän hiihtoa lumella alle. Vuokatin jälkeen tulin vasta keskiviikkona tänne eli tosi vähän olen ollut vasta lumella. Oloksen leirillä treeniä, eikä hirveästi aleta vielä virittelemään kuntoa. Ehkä ennen Rukaa muutama päivä otetaan kevyemmin, Mononen puntaroi.

– Kesä on mennyt hyvin, enkä ole ollut kipeänä eli tilanne on ihan hyvä. Tavoitteena on päästä samalle tasolle kuin vuosi sitten ja Rukalla se tarkoittaa ehdottomasti cupin pisteille yltämistä. Siellähän on samat matkat perinteisellä tyylillä kuin täällä Rovaniemellä oli eli sprintti ja kymppi, tosin toisinpäin.

A-maajoukkueesta Krista Pärmäkoski hiihti vain karsinnan ja alkuerän, mutta tiukan treeniputken jälkeen päätti jättää sprinttipäivän kesken ja varmistaa, että Oloksen leiri sujuu hyvin.

Miesten sprinttiä hallitsi Jämin Jänteen Ristomatti Hakola, joka lauantaina voitti myös kympin kisan. Sprinttifinaalin muut mitalistit olivat Anssi Pentsinen ja Joni Mäki. Ennakkosuosikeista Lauri Vuorinen kaatui ja oli viides. HäSa