Urheilu

Anni Kainulainen sairaana sivuun Rukalta

Hämeenlinnan Hiihtoseuran edustus Rukan maailmancupin avauksessa vähenee edelleen.

Tiistaina Maija Hakala kertoi jäävänsä pois ja keskiviikkona Anni Kainulainen tiedotti, että myös hän joutuu flunssan takia jättämään viikonlopun kisahiihdot väliin.

Kainulainen oli ensi kertaa urallaan nimettynä maajoukkueryhmään lauantain sprinttikisaaan ja sunnuntain 10 kilometriä hänen piti hiihtää kansallisessa ryhmässä.

– Harmittaa tosi paljon. Olisi ollut hienoa päästä ensimmäistä kertaa hiihtämään maajoukkueessa. Mutta uskon, että uusia tilaisuuksia vielä tulee, Kainulainen kertoi Hämeen Sanomille.

– Suunnitelmat oli tehty Rukalle asti ja jatkoa oli tarkoitus tuumata tarkemmin sen jälkeen. Nyt täytyy tervehtyä ja katsoa sitten kisakalenteria uudelleen. Joulukuun puolivälissä on Skandinavia-cupin kisat Ruotsissa ja siellä hyvin luultavasti on ainakin seuraava kovempi starttini.

HlHS:n Terhi Pollari on seuraavana varanaisena sunnuntain kympin kisaan, jos uusia poisjääntejä vielä tulee.

– Tällä tiedolla siirryn loppuviikoksi Vuokattiin odottamaan mahdollista kutsua. Sieltä on lyhyempi matka Rukalle ja saan joka tapauksessa laadukasta lumiharjoittelua. Ensi viikon keskiviikkona on sitten lento Keski-Eurooppaan ja hiihdän Livignossa Ski Classics-sarjan avauskilpailun, Pollari linjasi. HäSa