fbpx
Urheilu

Anni Kainulaisen ensi kauden päälinjat ennallaan, mutta vuoden päästä uran jatko on uudelleen pohdinnassa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran edustaja pääosin tyytyväinen kauteensa.
Anni Kainulaisen tavoitteena on olla "ensi kaudella napsun parempi". Kuva: Sara Aaltio
Anni Kainulaisen tavoitteena on olla "ensi kaudella napsun parempi". Kuva: Sara Aaltio

Hämeenlinnan Hiihtoseuran edustushiihtäjien ympärillä on jälleen käyty keskustelua jatkosuunnitelmista ja muun muassa menestyksekkään viestijoukkueen tilanteesta. 

Ryhmän nuorin 28-vuotias Anni Kainulainen kertoo Hämeen Sanomille, että hänen kilpauransa jatkuu tulevalle kaudelle ennallaan. 

– Ainakin ensi kauden jatkan edelleen uraani, vuoden päästä sitten pohdin asiaa uudelleen. Kulunut kausi oli hyvä. Sain SM-kisoissa hyviä hiihtoja ja maailmancupista tuli urani paras sijoitus Lahden yhdistelmäkisassa (38:s), Kainulainen summaa. 

– Mutta kovat kansainväliset kisat jäivät liian vähälle ja harmi, etten päässyt niissä hiihtämään omaa mielimatkaani perinteisellä tyylillä. En päässyt Rukan maailmancupiin kauden alussa ja Skandinavia-cup peruttiin kokonaan. Ensi talvikausi on toivottavasti jo normaali ja myös noita kansainvälisiä kisoja saadaan mukaan. 

Perinteisen tyylin kympillä Kainulainen oli SM-kuudes minuutin päässä mitalista ja taakse jäi osa maajoukkuehiihtäjistä. Perinteisen tyylin SM-sprintissä, joka oli myös MM-karsinta, hän oli kahdeksas, eikä finaalipaikka jäänyt kauas. 

Viestikisoissa hieno mitaliputki sai jatkoa, kun SM-viestistä tuli hopeaa ja parisprintistä SM-pronssia. 

– Tällä kaudella omaa tasoa oli vaikeampi arvioida kauden aikana, kun maajoukkuehiihtäjät ovat hiihtäneet epätasaisesti. Aiemmin esimerkiksi ero Krista Pärmäkoskeen on ollut hyvä mittari, Jyväskylässä asuva Kainulainen korostaa. 

– Tulevaa kautta ei valmentajan kanssa ole pohdittu vielä tarkasti, mutta ei tässä radikaaleja muutoksia ole luvassa. Kesälle ei taida vielä ulkomaan leirejä tulla, mikä on sääli, mutta riskejä ei kannata ottaa. Mutta tavoitteena on olla ensi kaudella napsun parempi. HäSa

Menot