Urheilu

Antti Ahtila avasi pistetilinsä MM-enduron Junior 1 -luokassa

Hattulalaiselle sijat 21 ja 19 Italian juniori-gp:ssä.

Kytönen Motorsportin sijaiskuskina loppukauden MM-osakilpailuihin päässyt hattulalainen Antti Ahtila teki viikonloppuna debyyttinsä enduron korkeimmalla junioritasolla. Hämeenlinnan Moottorikerhoa kotimaassa edustava 20-vuotias ajoi molempina päivinä maaliin, mutta ei haastanut juniorien kärkeä.

Lauantaina Ahtila ajoi J1-luokassa sijalle 14, joka riitti juniorien yleiskilpailussa 21. sijaan. 24 ajajaa pääsi maaliin. Parhaimmillaan Ahtila oli osuusajoissa 13.

Eroa kärkeen, isäntämaa Italian Matteo Cavalloon kertyi 12 minuuttia. J1-luokan ykkönen oli niin ikään italialainen Andrea Verona, joka hävisi J2-luokan Cavallolle 33 sekuntia. Antti Hänninen oli parhaana suomalaisena juniorien yhdeksäs ja J1:n kuudes.

Toista kisapäivää hankaloitti Lombardian Edolossa sade. Kaikki 27 juniorikuskia selvittivät kuitenkin jokaisen erikoiskokeen. Ahtilan sijoitus koheni liukkaalla maastoradalla parilla pykälällä. Hän oli luokkansa 12. ja kokonaisajoissa 19.

Kauden kärkikaksikko Cavallo ja Verona miehitti jälleen kärkisijat. Liki kolmen minuutin erolla juniorisarjan voittaneelle Cavallolle Ahtila hävisi sunnuntaina 10.17 minuuttia. Hänninen ajoi jälleen luokkasijoituksen kuusi ja mahtui viimeisenä juniorikisassa 10 parhaan joukkoon.

15 parasta kuljettajaa saa MM-pisteitä, joten Ahtila avasi uransa kuudella sarjapisteellä J1-luokassa

Aikuisten E2-luokassa Eero Remes voitti lauantain kisan, mutta liukasteli sunnuntaina neljänneksi. Yhteiskilpailu Enduro GP:n ykkönen oli molempina päivinä aussi Steve Holcombe.

Remes on Enduro GP:n pisteissä neljäntenä ja E2-luokassa toisena. MM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Ranskan Methamis’ssa 22.–23. syyskuuta.