Urheilu Hämeenlinna

Antti Koljoselle A-luokan voitto kotiin – Nieminen ja Nokkala todellista valioluokkaa Tähtikisoissa

Valtteri Nieminen ja Noora Nokkala veivät valioluokkien voitot, Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden Antti Koljonen, 41, valloitti miesten A-luokan.
Sulkapalloseura Clearin Valtteri Nieminen vei miesten valioluokan finaalin tyylikkäästi nimiinsä. Kuva: Tomi Vesaharju
Sulkapalloseura Clearin Valtteri Nieminen vei miesten valioluokan finaalin tyylikkäästi nimiinsä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Sulkapalloilijat isännöivät Loimua-areenassa kaksipäiväiset kansalliset Tähtikisat, jossa mukana oli yli 250 pelaajaa – mikä tarkoitti, että pelejä oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin Hämeenlinnassa.

Miesten valioluokassa Sulkapalloseura Clearin ykkössuosikki Valtteri Nieminen piti pintansa ja tarvitsi vain kaksi erää (21–14, 21–13) kukistaakseen toiseksi sijoitetun Tommi Saksan finaalissa.

– Tommi pelasi paremmin mitä hän on aikoihin pelannut, hän pisti hyvin hanttiin. Hänellä ei aivan riitä varmuus kovassa tempossa, joten yritin pitää sitä korkealla. Sain niin vietyä peliä. Hyökkäsin hyvin lyhyisiin palloihin hyvin, Nieminen arvioi suoritustaan.

Voittamisesta alkaa tulla Tähtikisoissa Niemiselle tapa.

– 2014 olen ollut ensi kertaa täällä ja olen voittanut neljä kertaa ja olen hävinnyt yhden finaalin. Tämä on minulle hyvää valmistelua ennen SM-kisoja, jotka ovat kahden viikon päästä. Halli on samanlainen kuin Vantaan Energia -areenalla. Tavoite SM-kisoissa on päästä vähintään semifinaaleihin ja mielellään finaaliin.

Myös naisten valioluokassa ykkössijoitettu oli voitokas. Kouvolan Sulkapalloseuran Noora Nokkala voitti kolmieräisessä kaksi viimeistä erää ja nousi tiukassa ottelussa voittoon (18–21, 26–24, 21–12) Johanna Luostarisen kustannuksella.

– Tasainen ottelu ja raastava peli, erityisesti toisessä erässä, joka meni jatkopalloille. Onneksi se kääntyi minulle. Kolmannessa erässä sain hyvin kasattua ja pelattua sen, Nokkala sanoi.

Viikonloppuunsa Nokkala oli tyytyväinen, vaikka haasteitakin riitti.

– On ollut vähän vaikeaakin pelata. Halli on minulle hieman vaikea varsinkin tuolla keskikentällä pelatessa, jossa näkyvyys on ollut vähän huono.

Myös Nokkala on kääntänyt katseensa aikuisten SM-kisoihin.

– Aikuisten SM-kisoissa toivon hyvää arpaa, jotta pääsisi onnistumaan. Tietysti myös omanikäisten SM-kisat ovat yksi tavoite.

Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden Antti Koljonen teki miesten A-luokan finaalissa kakkossijoitetusta Jaakko Mäenpäästä selvää jälkeä 26 minuutissa suoraan kahdesssa erässä (21–9, 21–11).

41-vuotias entisen SM-tason huippusulkapalloilijan kova rutiinitaso näkyi finaalissa.

– Hyvin kulki kuten eilen ja samalla tavalla jatkettiin. Kunto kesti, vaikka vähän flunssaa on ollut, mutta ei se peliin vaikuttanut, Koljonen kertoi.

Pelikaverit naureskelivat Koljosen ympärillä palkintojenjaon jälkeen, että mieshän vain paranee vanhetessaan.

– Se voi olla. Ehkä fiksumpi pelaaminen tulee paremmin esiin, kun ei ole enää niin nopea, Koljonen murjaisi.

– Varmuus on hyvällä tasolla ja oma pelinopeus ja pallovarmuus riittää näissä peleissä. Lajia en hirveästi enää harjoittele, mutta käyn välillä pelailemassa.

Tulevaa Koljonen ei ole sulkapallomielessä pahemmin suunnitellut.

– En tiedä tuleeko mentyä maaliskuussa ikämiesten SM-kisoihin maaliskuussa. Ehkä pitäisi pelata enemmän, kun peli on tässä kunnossa. HäSa

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic