Urheilu Hämeenlinna

Antti Koljonen jälleen kuin väärässä sarjassa sulkapallon Tähtikisoissa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden masters-mestari marssii kohti uutta turnausvoittoa Tähtikisoissa.
Nikolaos Irpola (selin) joutui todistamaan konkarin kikat Antti Koljosta vastaan Hämeenlinnan Tähtikisojen puolivälierässä. Kuva: Samuli Virtanen
Nikolaos Irpola (selin) joutui todistamaan konkarin kikat Antti Koljosta vastaan Hämeenlinnan Tähtikisojen puolivälierässä. Kuva: Samuli Virtanen

Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden Antti Koljonen ei montaa turnausta vuodessa pelaa, mutta kun hän pelaa, on jälki vakuuttavaa 41-vuotiaanakin.

Lauantaina hän huhki tiensä kotiseuransa Tähtikisoissa miesten A-luokan välieriin häviämättä kolmessa ottelussa erääkään. Valioluokan pelaaja, A-luokan kolmossijoitettu Nikolaos Irpola joutui alle puolessa tunnissa Koljosen voittamaksi erin 21–10, 21–16.

Koljonen on entinen SM-tason huippusulkapalloilija ja hallitseva 40-vuotiaiden Suomen mestari. Nykytaso riittäisi ainakin Tähtikisoissa valioluokkaan, mutta rankingpisteet eivät. Eikä niiden ole Koljosen mukaan tarkoituskaan.

– Ihan siellä sarjassa ollaan, mihin on määrättykin. Pelaan niin vähän kisoja, etten voi noustakaan (valioluokkaan). Aikoinaan tuli pelattua enemmän, eli vanhaa pohjaa löytyy. Nyt vain pidetään sitä yllä ja pelataan pelaamisen ilosta, ja katsotaan, miten muut pelaavat. Mutta näköjään ihan hyvällä tasolla pystyy pelaamaan vielä itsekin, pääkaupunkiseudulla asuva Koljonen totesi.

– Valioluokassa voisi ainakin kiusata vastustajia. Tosipelit loppuivat silti kauan sitten. Täällä on tullut pelattua, ja SM-kisat ovat sitten se toinen turnaus vuodessa. Syksyllä kyllä kävin yhdessä kisassa pääkaupunkiseudullakin.

Koljosen nimi on tullut viime vuosinakin tutuksi suomalaisessa sulkapallossa. Kalle Koljonen on Suomen tämänhetkinen ykkösmiespelaaja. Hänen isänsäkin nimi on Antti, mitä HämSun Koljonen joutuu naureskelemaan tämän tästä. Sukua nämä eivät ole.

– Moni on luullut Kallea pojakseni, mutta hyvä, että ainakin yksi Koljonen on Suomen huipulla, Koljonen naurahtaa.

Sunnuntaina Koljosella on vastassa ensin sijoittamaton Roope Rissanen, joka kukisti ykkössijoitetun Sami Parikan, sitten mahdollisessa finaalissa joko kakkossijoitettu Jaakko Mäenpää tai Juuso Atrila.

– Samalla lailla viedään toivottavasti kaksi viimeistäkin peliä ja puoliltapäivin ollaan mestareita.

Yksi Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden edustaja ehti edetä jo finaaliinkin. Jari Mikkonen kärsi kolmieräisessä loppuottelussa tappion Lohjan Tehon Jukka Miiniselle 55-vuotiaiden sarjassa.

A-luokan nelinpelissä HämSun Mika Jokela ja Petteri Laine etenivät puolivälieriin, joissa seurakaveri Heikki Roivainen ja Hukka Players Clubin Jukka Häivälä olivat etevämpiä 21–16, 21–15.

Miesten C-luokan kaksinpelissä ykkössijoitettu HämSun Jari Pispa iski välieriin, kuten myös B-luokan nelinpelipari Lauri KorhonenPetteri Laine.

Valioluokassa turnauksen ykkössuosikki, Suomen rankingvitonen Valtteri Nieminen Sulkapalloseura Clearista selvitti tiensä lauantaiaamun välieriin murskaavalla 21–7, 21–6 voitolla Heming Linistä.

Toisen puolen välierässä kakkossijoitettu Tommi Saksa kohtaa Ilari Leskelän. Saksa tarvitsi puolivälierässä kolme erää Nikolaos Irpolan voittamiseen.

Nieminen jyräsi välieriin myös nelinpelissä Sami Turusen parina. Espoon Sulkapalloseura-Badmintonin pari Santeri SutialaToni Vahevaara kaatui 21–8, 21–6. Välierässä vastassa ovat Tommi Saksa ja Eemi Seppälä Badminton Unitedista.

Naisten valioluokan avauspäivää vesittivät vetäytymiset, mutta Kouvolan Sulkapalloseuran ykkössijoitettu Noora Nokkala joutui pelaamaan kunnolla voittaakseen Marikki Pitkäsen puolivälierässä 24–22, 21–14.

Myös Nokkala selvisi välieriin nelinpelissäkin, Paula Oksasen kanssa tosin kakkossijoitettuina suoraan kahdessa erässä. Ykkössijoitetut Heini Ihalainen ja Linnea Vainula.käänsivät oman puolivälieränsä kolmannessa erässä. HäSa

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic