fbpx
Urheilu

Antti Lehdosta purjelennon suomenmestari

Hämeenlinnalaislähtöinen Antti Lehto juhli lauantaina purjelennon Open-luokan suomenmestaruutta. Kokenut maajoukkuelentäjä piti muut suomalaiset takanaan, mutta joutui päästämään kolme ulkomaalaiskilpailijaa edelleen. Itävallan Wolfgang Janowitsch tosin ei ollut yllätysvoittaja.

– Hän on maailman ykkösmiehiä, mm. moninkertainen Euroopan mestari ja MM-mitalimies, Antti Lehto muistuttaa.

Open-luokan kakkoseksi lensi Börje Eriksson, joka hänkin kuuluu Euroopan valioihin luokassaan. Toinen ruotsalainen, Peter Johansson, oli Lehdon tähtäimessä. Lauantain päätöstehtävässä peli ratkesi kuitenkin niukasti ruotsalaisen eduksi.

Lehdon mukaan ulkomaalaisten vahvuutena oli tällä kerralla taito lukea säätä.

– Kuten missä tahansa urheilussa, taitoerot ratkaisevat. Janowitsch on käytännössä ammattilainen ja myös Eriksson on sellaisessa asemassa, että hän voi paljolti keskittyä lentämiseen. Kyllä se panostus ja hankittu kokemus heti näkyy. Purjelento perustuu sään tulkitsemiseen.

Ilmavirtaukset ovat se moottori, jolla lennetään, Lehto kuvailee.

SM-hopeaa saavutti Olli Teronen ja pronssia Martti Koivula. Kolmikko on lähtöisin Hämeenlinnan kerhosta, joka takavuosina fuusioitui Espoon purjelentoharrastajien kanssa Räyskälä Racing Clubiksi.

Racing-luokan suomenmestaruuden vei Juha Sorri. Hopeaa saavutti Harri Hirvola ja Aku Jaakkola oli kolmas. Luokan ykköspalkinnon vei kuitenkin äärimmäisen niukalla piste-erolla Ruotsin Richard Swanstrom.

Täysin suomalaisten miehittämässä Club-luokassa mestaruuden vei vasta viimeisessä tehtävässä kärkeen kiilannut Kimmo Pulkki ennen Juha Vainikkaa. Kolmas oli Sakari Pyörre. HäSa

Asiasanat

Menot