Urheilu

Antti Rusanen taituroi tarkkuussuunnistuksen SM-tuplamestariksi

Antti Rusaselle Suomen mestaruuksien voittaminen tarkkuusrasteilla on tuttua puuhaa. Kuva: Pekka Rautiainen
Antti Rusaselle Suomen mestaruuksien voittaminen tarkkuusrasteilla on tuttua puuhaa. Kuva: Pekka Rautiainen

Antti Rusanen jatkoi huippusuorituksiensa ketjua ja kuittasi itselleen jo toisen Suomen mestaruuden tarkkuussuunnistuksen SM-viikonlopusta. Sunnuntaina Muuramessa oli vuorossa normaalikilpailu, jonka 28 rastia hämeenlinnalainen suoritti virheittä.

– Radan alkupuolella oli pari rastia, joilla oli vähän vaikeuksia, mutta loppurata sujui varmemmin, selvitti voittaja suorituksensa sujumista.

Rusasen mukaan normaalikilpailulle on tyypillistä, että joku pääsee radan virheittä. Sen sijaan tempossa se on harvinaisempaa.

Sunnuntain kilpailussa myös hopeamitalisti Mäntsälän Urheilijoiden Lauri Mäkinen suoriutui virheittä, mutta hän käytti aikarasteihin aikaa 39,5 sekuntia, kun Rusanen selviytyi niistä 23,5 sekunnissa.

– Ei tässä mitään salaisuutta ole. Takana on pitkä ura tarkkuussuunnistusta ja se kokemus auttaa menestymään, pohti viikonlopun ylivoimaansa Hauhon Sisua edustava Rusanen, joka ei ole pitänyt tarkkaa lukua SM-mitaliensa määrästä.

Kilpailuun osallistui myös maastosuunnistuksen moninkertainen MM-mitalisti Merja Rantanen, joka lähti hakemaan vaihtelua erilaisesta suunnistamisesta.

– Tämä oli toinen kilpailu tarkkuussuunnistuksessa. Ei tässä paljon suunnistustaidosta ole hyötyä. Itsellä säännöt ei vielä ole hallussa ja kun kokemusta ei ole, niin vaikka ymmärtääkin karttaa ja maastoa, ei tätä vielä silti oikein osaa, mietti 36. sijoittunut Rantanen kokemuksestaan.

Rantanen joutui toteamaan, että tarkkuussuunnistus tarjoaa rankkaa aivotyötä.

– Aika huikea tunne kisan jälkeen, kun huomaa, kuinka aivot on tosi väsyneet, kun on pitänyt ihan koko ajan keskittyä tarkasti tehtäviin, hän kertoi tuntemuksistaan.

Rusasen ja koko tarkkuussuunnistusmaajoukkueen kausi jatkuu vielä lokakuun alussa Pohjoismaiden maaottelulla Ruotsissa. HäSa

Päivän lehti

25.1.2020