Urheilu

Antti Virtanen jälleen mestari seniorien SM-kilvassa

Kauden viimeinen SM-suunnistus Salon Halikossa oli miesten 25,5 kilometrillä Ikaalisten Nousevan Voiman juhlaa. Eetu Savolainen voitti Aleksi Karppisen runsaalla puolellatoista minuutilla ja seuran Mikko Knuuttila oli neljäs. Aikaa mestarilta kului niukasti yli kaksi ja puoli tuntia.

Naisten urakka oli 17,2 kilometriä ja kärkinimet suunnistivat sen alle kahden tunnin. Mestari oli Tuuloksen yökisan tavoin Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola 1.16 erolla Vaasan Suunnistajien nuoreen Anu Tuomistoon.

Kanta-Hämeeseen kullan suunnisti tällä kaudella tutuksi tulleeseen tapaan Hämeenlinnan Suunnistajien Antti Virtanen sarjassa H50 yli kolmen minuutin erolla hopeamieheen. Seuralle pronssia toi 16-vuotiaissa pojissa Matias Lautamäki häviten hopean vain viidellä sekunnilla.

Hauhon Sisun mitali oli myös pronssinen sarjasta H60 Kari-Veli Niemen tuomana. Hopeaa sai Hiisirastin forssalainen Anne Pelto-Huikko D60-ikäluokassa. Nuorista HlS:n Saana Kuusinen oli D15:n seitsemäa ja Keihään Valtteri Rantala H15:n yhdestoista.

Lauantaina Salossa suunnistettiin 15-osuuksinen Halikko-Viesti, jonka joukkueissa täytyy olla eri ikäisiä suunnistajia. Paimion Rasti voitti kisan parin minuutin erolla Helsingin Suunnistajiin. Kolmonen OK Trian jäi jo yli kuusi minuuttia. Parhaan seuran tittelin sai Lahden Suunnistajat-37.

Hämeenlinnan Suunnistajat oli noin 80 joukkueen viestissä seitsemästoista. Viesti sujui tasaisesti koko ajan ja vaihtosijat olivat 14., 8., 6., 6., 14. ja 18. Hauhon Sisun sijoitus oli 29:s. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020