Urheilu Riihimäki

Ari Matinlassi vastaavan toiminnanjohtajan paikalta RiPSin valmennuskoordinaattoriksi

RiPS ei löytänyt seuran ulkopuolelta sopivaa valmennuksen opettajaa.

Riihimäen Palloseura jatkoi organisaationsa uudistamista nimeämällä Ari Matinlassin uudeksi valmennuskoordinaattorikseen sekä oman toimensa ohella urheilutoimenjohtajakseen.

Matinlassi on toiminut kaksi viime vuotta seuran vastaavana toiminnanjohtajana vapaaehtoisena ja oto-pohjaisena. Ennen kaikkea Matinlassi on kuitenkin ollut valmentajana seurassa jo vuosikymmeniä.

Pitkän uran omaavalla Matinlassilla on UEFA Pro -lisenssi ja kokemusta valmennuskoulutustehtävistä, joita hänen uusi toimenkuvansa etupäässä sisältää. Hän oli seuran hallitukselta yksimielinen valinta valmennuskoordinaattoriksi.

– Joskus pitää katsoa kauas, jotta voi nähdä lähelle. Ari on kokenut valmentaja ja Suomen kokeneimpia valmennuksen opettajia. Hänen avullaan vapaaehtoiset valmentajat voivat ottaa monta askela eteenpäin nuorten pelaajien kehittäjänä, RiPS:n puheenjohtaja Anssi Kemppi sanoo seuran tiedotteessa.

RiPS haki kuitenkin valmennuskoordinaattoria aktiivisesti seuran ulkopuolelta, mutta sopivaa tekijää ei löytynyt.

– Tehtävään tuli hakemuksia niin muualta Euroopasta kuin kotimaasta. Ulkomaisen valmennuksen opettajan palkkaaminen kaatui kielikysymykseen. Kotimaisille hakijoille ei riittänyt tarjolla ollut 50 prosentin työaika, Kemppi kertoo.

Matinlassin uusi tehtävä on jatkumoa RiPSin syksyllä alkaneelle kehitystyölle. Tuolloin Riihimäelle palkattiin seurakoordinaattori, Otso Lepomäki.

Pelaajaurallaan Rovaniemen Palloseuraa Veikkausliigassa edustanut 62-vuotias Matinlassi ryhtyy tehtävään mielellään.

– Lasten ja nuorten kanssa työskentelemään tarvitaan entistä osaavampia valmentajia ja haluan olla vahvistamassa heidän osaamistaan. Seuran tuoreen valmennuslinjan juurruttamisessa riittää tehtävää lähivuosille, Matinlassi pohtii.

RiPS:n joukkueista kovimmalla tasolla pelaa A-poikien joukkue, joka on tällä hetkellä 10 joukkueen SM-karsintalohkossaan kahdeksantena.